Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

L’estrepitós ridícul d’Albiol a Europa

Guifré Jordan @enGuifre – Les limitacions d'Albiol sebla que no tinguin límit. “A la Comissió Europea escoltant Juncker i a la llista per a preguntar-li [sobre la] deslleialtat de la Generalitat tema refugiats”. Aquest és el misteriós ‘tweet’ que Xavier García Albiol va emetre ahir al matí, però després de fer-se el ‘fanfarró’, en tot el dia no va piular què li havia respòs el dirigent europeu. Per què? El líder del PP català va fracassar en l’intent d’interactuar amb Juncker, no va informar-ne als seus seguidors a Twitter i, a més, per increïble que sembli, no sabia ni on era, ja que a la reunió en què va assistir no era de la Comissió Europea. 

Redacció
Redacció 20/04/2016

Confon la Comissió Europea amb el Consell d'Europa, que no té res a veure amb la UE

Aquesta setmana se celebra l’assemblea parlamentària del Consell d’Europa, un òrgan que no té res a veure amb la Unió Europea. Tant és així que en formen part gairebé tots els països del continent europeu, fins i tot Rússia i Turquia, i té la seu a Estrasburg (França). A la reunió del Consell d’Europa és on, a jutjar per la foto que va penjar, va assistir Albiol. Per contra, la Comissió Europea és l’òrgan rector de la Unió Europea per antonomàsia i té la seu central a Brussel·les (Bèlgica). La confusió, comprensible per algun ciutadà de carrer que no estigui familiaritzat amb les institucions europees, sorprèn venint de García Albiol, que en les últimes setmanes ha estat designat com un dels representants espanyols al propi Consell.

Després de fer el fanfarró, Albiol no va ni intervenir

L’exalcalde de Badalona va anar a la trobada amb la intenció de fer el ‘xou’ a Europa carregant contra Puigdemont per haver-se ofert a acollir immigrants i, de rebot, arrencant algun renec de Juncker contra la independència. El tema del dia era la crisi dels refugiats i el president de la Comissió Europea i el primer ministre de Turquia eren els dos dirigents que, com a elements clau en l’assumpte es sotmetien a preguntes ahir. La realitat, però, va ser que Albiol era l’últim de la llista de representants que havien sol·licitat qüestionar Juncker i la manca de temps va fer que quedés lluny de poder intervenir abans del final de la sessió. 

Relacionats