Dimarts, 18 de Febrer de 2020 - Edició 572
La República

L’Estat espanyol decidit a pagar per avortar l’acció exterior de la Generalitat

El dos 2 des setembre passat la directora general de Relacions Exteriors de la Generalitat, Francesca Guardiola, va comparèixer a la comissió de Relacions Exteriors i Assumptes Internacionals convidada pel senat de Paraguai per explicar la situació política de Catalunya. Segons publica Marta Lasalas al blog d' El Nacional, les pressions de la diplomàcia espanyola per fer descarrilar aquesta compareixença haurien traspassat tots el límits ja que l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional hauria ofert a diputats disposats a avortar la compareixença de Guardiola fins a 150.000 euros per a finançar un projecte de la seva elecció.

Redacció
Redacció 16/09/2015

Els antecedents de Fresno

Tot i que Lasalas destaca que el govern ha evitat confirmar aquesta informació procedent de fonts parlamentaries, el cert és hi ha precedents d’aquest procedir per part del govern espanyol. És el cas del reconeixement de la Selecció Catalana d’Hoquei, un escàndol de grans proporcions que demostra fins on és capaç d’arribar un estat, en aquell moment governat pel PSOE i amb Rubalcaba de director d’operacions, per impedir el reconeixement de l’hoquei català.

Ho va explicar molt bé el periodista de La Vanguardia, Eugeni Casanova el febrer de 2007 en un article titulat “Joc brut d’Espanya contra l’hoquei català” on descriu amb pèls i senyals com practica el joc brut l’estat espanyol, l’afer també va ser motiu del documental produït per la Plataforma pro Seleccions Catalanes, “Fora de Joc”.

Segons el diputat d’ERC Joan Tardà, Rubalcaba va dirigir l’operació contra la Selecció Catalana d’Hoquei i va posar a disposició del president de la Federació Espanyola d’Hoquei, Carmelo Paniagua, de tots els ressorts de l’Estat espanyol per evitar el reconeixement de la selecció catalana de hoquei, des dels diners necessaris via ‘Consejo Superior de Deportes’ passant per accions que ratllen el xantatge del Ministeri d’Assumptes Exteriors i l’Agencia Espanyola de Cooperació.

Relacionats