Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

L’Estat aprofita la intervenció de la Generalitat per frenar la renda garantida

Redacció | L'atac insaciable del gobierno contra les institucions catalanes ha arribat a extrems inimaginables. El ministeri de Treball ha dictat la paralització dels pagaments de la renda garantida de ciutadania per la via del 155 i centenars de persones no estan rebent la prestació que haurien d'estar cobrant des de fa més de tres mesos.

Redacció
Redacció 15/01/2018
El Ministeri de Fatima Bañez ha ordenat als funcionaris de la Generalitat que fins al 15 de febrer no concedeixin cap nova prestació de la Renda Garantida de Ciutadania. De fet, hi ha més d'un miler d'expedients que s'han resolt favorablement que han quedat paralitzats. Es tracta de persones que podrien estar cobrant la prestació de 564 euros des de l'octubre o novembre, segons ha avançat la Cadena Ser.
 
Actualment, hi ha 27 mil persones que estan cobrant la Renda Garantida, els qui ja es beneficiaven de l'antiga Renda Mínima d'Inserció, però hi ha 70 mil sol·licituds més que l'han demanada i esperen una resposta. Precisament, les últimes rendes les va concedir la consellera d'Afers Socials, Dolors Bassa abans de l'aplicació del 155.
 
Tal com recull la Ser, fonts de la Generalitat creuen que el gobierno està fent servir la Renda Garantida com una eina de pressió perquè al febrer l'executiu català no doni l'abast.
 
Per la seva banda, CCOO de Catalunya denuncia que la paralització de la prestació “deixa sense recursos les famílies més vulnerables”, segons recull el diari Ara. En aquest sentit, subratlla que és un dret “irrenunciable” i que no pot estar “sotmès a interessos polítics de cap signe”.