Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Estat acabarà pagant els 26 milions de la rebaixa dels bitllets de Rodalies

La batalla del concert econòmic serà dura. Molt dura. Divendres de la setmana passada, el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, va anunciar unilateralment una rebaixa del 5% en el preu dels bitllets de Rodalies Renfe, que a Catalunya hauria d’assumir la Generalitat perquè té les competències transferides. Immediatament després, el Govern Mas va respondre dient que s’hi negava, perquè la mesura costaria uns 26 milions a les arques catalanes. Al cap d’una setmana, Rubalcaba ha acabat anunciant: ‘Estem disposats a posar aquests diners.’ El dèficit fiscal català se situa, en funció dels diferents estudis que s’han fet, entre els 17.000 i els 22.000 milions d’euros.

Redacció
Redacció 04/03/2011

Rubalcaba ha apuntat avui que l’executiu convocarà el Govern en els pròxims dies i ‘veurem què cal pagar’. ‘Estem disposats a posar aquests diners, i naturalment cal fer els càlculs i veure quin és el resultat de la mesura perquè esperem que hi haurà més gent que utilitzi el transport públic’, ha dit.

Segons Rubalcaba, l’executiu té disposició de ‘posar aquests diners’ però ‘naturalment’ primer ‘cal fer els càlculs i veure quin és el resultat de la mesura, perquè esperem que si baixa el bitllet hi haurà més gent que agafi el transport públic’ i per tant caldrà fer també una ‘liquidació’.

Rubalcaba ha apuntat que les converses amb Catalunya també abordaran la qüestió del sistema tarifari integrat. ‘El govern català ha dit que aquesta mesura suposa per a ells un problema econòmic i nosaltres estem disposats a parlar d’aquest problema econòmic i pagar el que ens correspongui’, ha dit Rubalcaba, i ‘caldrà discutir’ també sobre el sistema tarifari integrat per analitzar ‘quant els costa’.