Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

L’església espanyola reconeix que la casella de l’IRPF li serveix per finançar la COPE i 13TV

L'Església espanyola ha presentat els seus números. Ja poden estar contents perquè les dades que han mostrat indicaven un augment dels ingressos a les arques de la institució catòlica amb un incrementen en gairebé 3 milions d'euros. Aquest augment es deu als diners rebuts a través de l'IRPF el 2014. Per primera vegada des del començament de la crisi, l'Església catòlica rep més de 250 milions d'euros a través de la famosa i polèmica casella de la Declaració de la Renda i ara han explicat en què s'ho gasten.
 

Redacció
Redacció 16/03/2016
Per primera vegada, el responsable de les finances episcopals i president del Grup COPE, Fernando Giménez Barriocanal, admetia que no tots aquests diners es destinen a l'evangelització pura i dura o al sou de sacerdots i bisbes. Ho justificava perquè “no hi ha cap limitació” per part de l'Estat espanyol sobre com gastar-se els diners, de manera que l'Església catòlica pot gastar aquests 250.300.000 d'euros en el que vulgui.
 
“Amb aquests diners les diòcesis atenen totes les obligacions de l'Església: activitat celebrativa, assistencial, seguretat social del clergat, la retribució dels bisbes… i algunes accions pastorals estratègiques, des d'una beatificació fins a la televisió o qualsevol altre” com ho són la COPE o 13Tv.
 

Relacionats