Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’enganyifa de RCat

Aquest dilluns personalitats molt notables d’aquest país van fer una crida pública als partits i associacions independentistes per tal que treballin plegats per bastir una candidatura unitària per a les […]

Redacció
Redacció 19/05/2010

Aquest dilluns personalitats molt notables d’aquest país van fer una crida pública als partits i associacions independentistes per tal que treballin plegats per bastir una candidatura unitària per a les properes eleccions al Parlament. Després d’uns mesos de silenci, Reagrupament torna a aperèixer en escena a través d’aquest manifest que, sense dur el nom de RCat, ha impulsat Josep Maria Minguell el coordinador de la formació a Sarrià-Sant Gervasi.

Minguell ha convocat la premsa, ha distribuït el manifest i encara durant el dia d’ahir el seu nom apareixia al web manifest12abril.cat on s’ha penjat el text i el llistat de persones adherides.

El mateix Joan Solà admetia sense embuts en la roda de premsa que desconeixia qui eren els impulsors del manifest però que s’hi havia adherit perquè estava plenament d’acord amb allò que el text demana. Altres notables que han accedit a que el seu nom figuri en aquesta iniciativa reconeixen en privat que no se’ls va explicar clarament de què es tractava i es mostren molestos davant aquest gir del que havia de ser una crida al marge dels interessos de partit.

Impulsar una iniciativa on es demana la ‘generositat’ de tothom per aconseguir la independència del país no hauria de ser motiu per fer-ho d’amagatotis. També d’amagat i sense avisar la premsa, dos reagrupats i un militant d’ERC van registrar una IP per demanar un referèndum sobre la independència de Catalunya. Sembla que aquesta manera d’actuar, molt poc clara i transparent, s’està estenent perillosament.