Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

‘L’endemà’, net de les acusacions unionistes

(ACN).- El ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) considera que en el programa 'L'endemà', emès per TV3 el desembre de 2014, no s'hi va produir una vulneració de la normativa que regula el servei públic audiovisual competència de la Generalitat, atès que “no s'hi han trobat” continguts de banalització de violència masclista en el paral·lelisme que s'hi representa de la relació entre els ciutadans de Catalunya i els de l'Estat. La decisió sorgeix de la queixa presentada el 23 de desembre pel portaveu adjunt del PPC, Santi Rodríguez. Pel CAC, el programa és un format híbrid que combina el documental de tesi amb elements de ficció. L'acord s'ha pres per quatre vots a favor i un en contra.
 

Redacció
Redacció 20/03/2015

Les queixes del PPC i de Societat Civil Catalana, sense fonament
 
Santi Rodríguez va exposar que el programa plantejava un paral·lelisme entre la violència sexista i la relació dels ciutadans catalans amb els de la resta d'Espanya i va afegir que aquesta comparació suposava una banalització de la violència de gènere. Així mateix, Rodríguez va destacar que l'emissió no va respectar el principi de pluralisme que hauria d'estar present en un mitjà públic.

D'altra banda, el CAC també va rebre una queixa sobre el mateix programa presentada pel president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch. En aquest cas, la queixa feia referència a la manca de pluralisme.

El CAC ha enviat un escrit al demandant, en què indica que el programa L'endemà és un documental de tesi que defensa la independència, però que això no vol dir que TV3 la defensi. En aquest sentit, detalla una relació dels programes emesos per Televisió de Catalunya durant el període 2013-2014 en què es defensa la tesi contrària.
En concret, l'escrit inclou quatre programes ('30 minuts', '300', 'Retrats' i 'Singulars') en què es dóna veu a ciutadans, a autors de llibres i a comentaristes que es mostren contraris a la independència de Catalunya.