Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

‘L’endemà’ entra al ‘top 5’ mundial dels projectes que més diners han recollit a través del micromecenatge

'L'endemà', el documental que impulsa la productora de cinema Isona Passola i que vol donar raons per la independència del poble català, només fa que batre rècords. A només 26 hores perquè finalitzi la recollida de finançament 'L'endemà' ha batut el rècord europeu de recollida de finançament a través del micromecenatge i ha entrat al rànquing mundial dels cinc projectes que més diners han recaptat gràcies al 'crowdfounding', segons ha confirmat Verkami aquest divendres. Passola s'ha mostrat “gratament sorpresa” per la fita i ha afirmat que és “una constatació del moment esperançador que viu el país”. La recollida de fons s'acaba aquest dissabte a les dotze de la nit. 

Redacció
Redacció 16/03/2013

Un èxit sense precedents. El documental impulsat per Isona Passola, productora de pel·lícules com 'Pa negre', s'ha catapultat com el projecte de tot Europa que més diners ha aconseguit a través del micromecenatge, campanya que es finança a través de microdonacions realitzades virtualment aportades pel que es coneix com a micromecenes.

No només això. Gràcies a aquest rècord, 'L'endemà' ha entrat al 'top 5' mundial dels projectes que més diners ha aconseguit mitjançant el 'crowdfounding'. Tot plegat en només 39 dies, que són els que ha necessitat aquest documental sobre la independència per superar els 7.000 micromecenes i els 300.000 euros que Passola s'havia marcat com a objectiu després d'aconseguir en 11 dies els 150.000 que demanava inicialment.

A Verkami, les campanyes duren 40 dies, i en el cas de 'L'endemà' finalitza aquest dissabte a la mitjanit. Aquest divendres, ja compta amb 308.475 euros recaptats i 7.046 mecenes que han fet donacions.

Isona Passola: “Estic gratament sorpresa”

Isona Passola s'ha mostrat “gratament sorpresa” per la resposta de la ciutadania al projecte, i ha afirmat que aquest èxit és “una constatació del moment tan esperançador que viu el país”. “A més d'una alegria, poder tirar endevant 'L'endemà' és un repte i un compromís amb tots els que ens han fet confiança alhora que ens esperona a continuar treballant per una pel·lícula de qualitat, tant en el contingut com en la forma”, ha destacat en un apunt al blog de Verkami.

Passola ha explicat que vol fer la pel·lícula “per esbandir les pors, lluny de les tàctiques i el soroll polític, perquè sense informació no hi ha dret a decidir” i ha agraït la participació de les milers de persones que faran possible que això es pugui fer realitat. Per la productora, la xifra assolida “reflecteix la generositat de la gent i la connexió amb les seves il·lusions, i ens carrega de responsabilitat”.

600.000 euros de presspost

El documental, que donarà “arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables” sobre la independència, compta amb un pressupost de 600.000 euros. Tot i que quan va arrencar la campanya de micromecenatge només es demanaven 150.000 euros, les donacions dels ciutadans finalment finançaran més de la meitat del documental.

'L'endemà' comptarà amb la participació de “les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades” i respondrà “les grans preguntes que resolen els grans temes de país, les respostes que necessitem per a decidir sense por i tranquil·lament”. 

Relacionats