Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

L’Audiència vol imputar per sedició un regidor per dir que “per fer la truita s’hauran de trencar ous”

Tot just fa 10 dies us explicàvem en aquesta notícia resum com s'ha intensificat durant els últims mesos el setge de l'Estat espanyol contra Catalunya i el procés. Les dues armes més usades per l'estat són el Tribunal Constitucional i l'Audiència Nacional espanyola. Aquesta última acaba de fer un pas més, a la desesperada, per intentar apaivagar (provocant justament tot el contrari) les ànsies d'independència del Principat.

Redacció
Redacció 14/03/2016

Això no té aturador. El setge de l'Audiència Nacional espanyola cap als ajuntaments catalans que van aprovar mocions independentistes s'intensifica i puja un graó més: per primer cop, el fiscal demana que s'imputi un càrrec public, el Regidor de CapgiremVic, Joan Coma, per les declaracions a favor de la resolució sobiranista aprovada pel Parlament, segons informa el digital Vozpópuli i recull el9nou.cat.

El fiscal Vicente González Mota ha enviat al Jutjat Central d'Instrucció Número 2 de l'Audiència que dirigeix Ismael Moreno una petició perquè es prengui declaració a Joan Coma. Concretament, el fiscal cita algunes de les declaracions que va fer el regidor de CapgiremVic a favor de la desobediència dient que “per fer la truita s'hauran de trencar ous”. La Fiscalia entén que paraules com aquestes podrien considerar-se un delicte de provocació a la sedició.