Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’ANC i Òmnium volen omplir tota l’anella olímpica

Barcelona (ACN).- La plataforma 'Ara és l'Hora', que impulsen conjuntament l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI, ha decidit ampliar l'espai dedicat a l'acte del proper 24 dd'abril per assumir els milers d'inscripcions que havien quedat sense resposta. Les 15.500 localitats del Palau Sant Jordi es van esgotar pocs dies després que s'obrís el període d'inscripcions, fet que ha motivat els organitzadors a habilitar una pantalla gegant i un escenari a l'exterior del recinte esportiu. “Volem omplir l'anella olímpica”, ha exclamat aquest dilluns la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, en la roda de premsa de presentació de l'acte. “Volem demostrar a l'estat espanyol com de desinflats estem”, ha afegit amb ironia.

Redacció
Redacció 20/04/2015

'Tornen les urnes, Tornem al carrer'

L'acte del 24 d'abril, titulat 'Tornen les urnes, Tornem al carrer' pretén omplir l'anella olímpica de Montjuic amb un doble propòsit: d'una banda, demostrar que el procés sobiranista no es desinfla i, de l'altra, vincular de forma directe la independència a les properes eleccions municipals, “la primera volta del 27-s” per als organitzadors.

Hi serà Colau?

Entre les 15.500 persones que hi haurà a dins del Palau Sant Jordi, s'hi comptaran alcaldes, regidors i candidats a les properes eleccions municipals. “Si ets candidat, estàs convidat”, ha explicat Forcadell. La intenció de la campanya 'Ara és l'Hora' és que hi siguin “tots els candidats que vulguin un veritable canvi per a Catalunya”. La presidenta de l'ANC ha subratllat que no es demanarà “cap afiliació política”. Forcadell ha evitat, però, explicar quants candidats s'han registrat fins ara ni quants es necessitarà per omplir la part central del Sant Jordi, ubicació reservada per als polítics.
 
Des d'aquesta part central, els candidats municipalistes protagonitzaran un dels moments destacats, quan formaran un mosaic amb un lema que encara no ha transcendit. “Volem fer molt visibles els candidats a alcaldes”, ha subratllat la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals. El president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha explicat que els candidats es registren per assistir a través de l'AMI i, tot i que no ha volgut posar gaire exemples, sí que ha garantit la presència de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, tot i que la capital catalana no està adherida a l'associació.
 
L'acte del 24 d'abril començarà a l'exterior del Palau Sant Jordi a partir de les 18h amb actuacions musicals. A partir de les 20h, ja a l'interior del Palau, començarà la part política que es dividirà en quatre parts: 'la força municipal', amb discurs de Vila d'Abadal; 'camí del 27-S', amb discurs del periodista Antonio Baños; 'després del 27-S', en la que l'exdiputada d'ERC Marina Llansana i Ferran Civit, membre del secretariat de l'ANC, conversaran sobre la construcció de la república catalana; i 'independència: l'instrument', en la qual l'actriu Montserrat Carulla i el seu nét Aleix Peña dialogaran sobre el perquè de la independència. Murial Casals i Carme Forcadell faran els discursos de cloenda d'un acte presentat pels còmics Quim Masferrer i Eloi Vila.