Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

L’alcalde de Ripoll sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils: “sorpresa, estupor, humiliació, ràbia i dolor”

“Seria un èxit dels talibans dividir a la societat. Si això és així, hem donat la raó als terroristes”, detallava l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell.

Redacció
Redacció 21/08/2017
L'alcalde de Ripoll (Girona), Jordi Munell, ha assegurat que els familiars dels terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils (Tarragona), veïns de la localitat que governa, “també són víctimes i tenen por” de la reacció que puguin tenir els seus veïns cap a ells.
 
“Seria un èxit dels talibans dividir a la societat. Si això és així, hem donat la raó als terroristes”, ha declarat Munell en una entrevista a la Cadena Ser. Així, ha demanat als seus conciutadans que siguin “capaços de diferenciar” i no estigmatitzin als pares i germans dels terroristes pels actes que han comès.
 
Munell ha expressat “sorpresa, estupor, humiliació, ràbia i dolor” pels atacs terroristes a Barcelona i a Cambrils, així com l'imant que presumptament va radicalitzar als joves que integraven la cèl·lula jihadista, convisquessin en la localitat catalana “amb aparent vida normal”.
 
“Ningú sospitava res”
 
Després dels fets, Munell ha afirmat que Ripoll es troba en “procés de dol” i en “estat de xoc”. Sobre la radicalització dels components d'aquest comando jihadista, l'alcalde de la població gironina ha explicat que últimament resaven més i que tenien més reunions amb l'imant Abdelbaki Es Satty, però que a Ripoll “ningú va sospitar res”.