Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

L’alcalde de Calders es declara ‘alliberat’ de la Constitució Espanyola i de la ‘fidelitat al Rei’

L’alcalde de Calders (Bages), Jaume Perarnau, ha enviat una carta al delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, on argumenta que la sentència de l’Estatut ‘l’allibera de la Constitució Espanyola i de la fidelitat al rei’. En una carta, l’alcalde explica que ell va prometre fidelitat a la Constitució, al Rei i a ‘l’Estatut aprovat pel Parlament de Catalunya, les Corts Generals i referendat pel poble català’. El republicà Jaume Perarnau considera que aquest no és l’Estatut al que ell va prometre fidelitat perquè ‘ha estat declarat no legal en una bona part dels seus articles’ i per tant, considera que queda ‘plena i totalment exonerat’ de la seva promesa.

Redacció
Redacció 08/07/2010

En la carta enviada, que publica el diari digital ManresaInfo.cat l’alcalde de Calders remarca que per a ell sempre tindrà més validesa l’opinió expressada democràticament pel poble, davant de la decisió unipersonal i partidista de qualsevol magistrat.

Calders segueix en certa manera l’exemple marcat dilluns pel Port de la Selva, Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Torelló i Tarrés que s’han declarat ‘moralment exclosos’ de la Constitució espanyola.