Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’Ajuntament de Sant Feliu nega que hagi perjudicat la consulta sobre la independència

L’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) ha assegurat que la plataforma que prepara una consulta sobre la independència a la capital del Baix Llobregat el 20 de juny ‘només vol generar polèmica’. El consistori ha respost d’aquesta forma a la denúncia del portaveu de l’entitat, Bernat Dausà, que assegurava que l’alcalde no els volia cedir un escenari i una presa d’electricitat per un acte el proper dissabte. El consistori ho ha negat i, en un comunicat, ha considerat ‘sorprenent’ l’actitud de la plataforma. Aquest cas, però, no ha estat l’únic que ha confrontat l’alcalde amb la consulta ja que el batlle s’ha negat a acatar la decisió del ple de donar suport a la consulta.

Redacció
Redacció 10/06/2010

El consistori assegura que va oferir a l’organització Sant Feliu Decideix! el mateix tracte que a qualsevol altra entitat ciutadana, ha assegurat una portaveu municipal.

‘No deixa de ser sorprenent que una plataforma integrada per algunes entitats ciutadanes que es relacionen habitualment amb l’Ajuntament i que són coneixedores dels criteris de cessió i préstec de material, i de l’actual situació econòmica que ens ha portat a retallar despeses, mantinguin aquesta actitud’, ha indicat en un comunicat el consistori.

Aquest no és el primer conflicte de la plataforma amb l’Ajuntament. En el ple que va aprovar una moció en suport de la consulta amb els vots d’ICV, CiU i ERC, el batlle, Juan Antonio Vázquez, ja va dir que no pensava aplicar l’acord.

L’actitud de la plataforma ‘només s’entén per la manipulació’ d’ICV i ERC

L’ajuntament ha acusat els ecosocialistes i els republicans d’estar al darrere de la confrontació, que ‘només s’entén per la manipulació d’alguns partits locals (ICV i ERC) que donen suport a la plataforma i que no han sabut respectar la decisió de l’alcalde de no col·laboració en la consulta ciutadana en pro de la independència’, segueix el comunicat.

Aquests dos grups ‘volen generar i posar-se al capdavant de qualsevol confrontació amb l’Ajuntament’, considera el consistori, ‘tot i que els interessos i necessitats de la majoria de la ciutadania són altres molt diferents’, conclou el comunicat.