Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

L’ajuntament de Celrà va fort i desobeeix l’Audiència Nacional per segona vegada

Un exemple a seguir. L'Ajuntament de Celrà (Gironès) desobeirà per segona vegada l'Audiència Nacional i no li entregarà l'acord de ple que recolzava la declaració de desconnexió aprovada pel Parlament. L'alcalde, Dani Cornellà, ha rebut un nou requeriment de Madrid, aquest cop per mitjà dels Mossos d'Esquadra, on se li reclama que enviï l'acta del ple, detallant les intervencions i el vot de cada regidor. A més, el jutjat central d'instrucció 2 de l'AN també li demana que especifiqui si el ple el va “facultar” per fer evident la declaració rupturista “executant els actes pertinents”. Cornellà ja ha avançat que, de nou, la resposta que donarà serà una negativa. “Simplement, respondrem que no pensem enviar res i deixarem clar que tots els grups municipals ens donen suport”, ha dit l'alcalde.

Redacció
Redacció 03/03/2016
ACN Celrà .- Segon requeriment per part de l'Audiència Nacional i segona negativa. L'alcalde de Celrà ha rebut un altre escrit on se li reclama que entregui l'acord de ple que recolza la declaració de desconnexió amb Espanya. L'ajuntament gironí, on la CUP governa amb majoria, va aprovar la moció per unanimitat el passat 10 de novembre. Ho va fer just un dia després que el Parlament la tirés endavant, i un dia abans que el Constitucional la suspengués de manera cautelar. 
 
Aquest cop, a diferència del primer, l'exhort que ha rebut l'alcalde de Celrà no li arriba directament per part de l'AN, sinó a través dels Mossos d'Esquadra. Qui ara signa l'escrit és el comissari d'Informació de la policia, Manel Castellví.
 
La carta fa saber a Cornellà que els mossos han rebut un requeriment del jutjat central d'instrucció número 2, amb seu a l'AN, en relació a les diligències que es van obrir contra el consistori per haver donat suport a la resolució independentista. Per donar-hi resposta, la policia demana a l'alcalde de Celrà que els hi enviï informació i documents diversos. 
 
D'entrada, que confirmi que la moció es va aprovar, en quin ple va ser i de quina manera es va incloure a l'ordre del dia (va ser per via d'urgència). A més, també li demanen l'acta del ple, la gravació de la sessió –en cas que n'hi hagi- o bé un document on es detalli què va dir cada regidor i quin va ser el seu vot. Per últim, els mossos sol·liciten a Cornellà que especifiqui si el ple el va “facultar” per fer evident la declaració rupturista “executant els actes pertinents”. 
 
“No enviarem res”
 
Dani Cornellà ja ha avançat que l'ajuntament no pensa trametre res de tot allò que se'ls demana. “Farem el mateix que amb el primer requeriment; simplement, respondrem que el govern municipal no enviarà res, i que tots els grups del ple ens donen suport”, ha subratllat l'alcalde. I hi ha afegit: “I encara ho farem menys veient com, en molts altres municipis, aquestes investigacions s'han arxivat”.
 
Aquí, l'alcalde es refereix, per exemple, a municipis com Premià de Dalt (Maresme), Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) o Igualada. En tots tres casos, l'Audiència Nacional ha arxivat les querelles per sedició per haver donat suport a la declaració independentista del Parlament.
 
El ple de Celrà va ser el primer de Catalunya a donar suport a la desconnexió. Una setmana després que aprovés la moció, la Subdelegació de l'Estat a Girona va demanar a l'ajuntament que els enviés l'acta del ple. L'alcalde va respondre trametent allò que se'ls demanava, però també va aprofitar per recordar al subdelegat que la llei els obliga a entregar les actes al mes següent i va criticat “la pressa” per voler tenir aquests acords. A principis de desembre, l'Audiència Nacional va obrir diligències contra l'ajuntament gironí.

Relacionats