Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

L’Ajuntament de Barcelona substitueix la pancarta per la llibertat dels presos polítics per un llaç groc

M.B| Després que, durant la campanya del 21-D, la Junta Electoral ordenés la retirada d'una pancarta amb el missatge “Llibertat presos polítics” de la façana de l'Ajuntament de Barcelona, el Govern municipal ha consensuat ara “amb els grups polítics directament afectats” substituir-la ara per un llaç groc fins a l’alliberament dels 'Jordis', Oriol Junqueras i Joaquim Forn. 

Redacció
Redacció 28/12/2017
“Amb aquest gest, l’Ajuntament de Barcelona vol expressar el seu rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva a càrrecs electes i representants de dues de les entitats més importants del país que sempre han actuat de manera pacífica”, diu la nota de premsa publicada des del consistori. I recorda que “des que els consellers i els líders d’Òmnium i ANC van ser empresonats, l’Ajuntament de Barcelona ha exigit la seva posada en llibertat en múltiples ocasions”. 
La polèmica sobre si es restituiria o no el símbol en favor de l'alliberament dels presos polítics feia dies que bullia a la xarxa, des d'on els grups d'ERC, PdeCat i CUP al consistori havien exigit a l'alcaldessa, Ada colau, que tornés a penjar-lo.