Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

L’Ajuntament de Barcelona saboteja la botifarrada popular de Sant Andreu Decideix

L’Ajuntament de Barcelona ha adoptat el paper de censor davant la voluntat de la plataforma Sant Andreu Decideix d’organitzar pel proper dissabte 17 de juliol una botifarrada popular. L’Ajuntament no facilitarà cap infraestructura a l’entitat andreuenca ja que considera que aquest és ‘un acte polític’. D’aquesta manera, el conseller tècnic de Sant Andreu, Rafael Fernandez, ha comparat la botifarrada de Sant Andreu Decideix amb un acte del partit unionista Unión Progreso y Democracia pel que va demanar ajuda logística a l’Ajuntament de Barcelona.  La trobada, que es durà a terme sense l’ajuda de l’Ajuntament, porta per lema ‘Vine a la botifarrada andreuenca: fes-li la botifarra al TC!’ s’adscriu en el marc de la consulta sobre la independència que es realitzarà a Barcelona el proper 10 d’abril.

Redacció
Redacció 16/07/2010

L’Ajuntament de Barcelona està convertint en una cursa d’obstacles la botifarrada popular organitzada per Sant Andreu Decideix. El que inicialment es va pensar com una activitat estiuenca s’ha transformat en una festa sobre la llibertat d’expressió i en contra la sentència de l’Estatut que ha xocat frontalment amb la voluntat del consistori barceloní de prohibir la trobada al barri de Sant Andreu.

La sentència del Tribunal Constitucional (TC) i el rebuig massiu de la ciutadania que es va traduir en la històrica manifestació del 10-J, han afegit a l’acte un caràcter reivindicatiu ineludible: «Vine a la botifarrada andreuenca: fes-li botifarra al TC!» és l’explícit títol amb què els organitzadors animen, des del seu bloc, a participar en l’activitat, que tindrà lloc aquest dissabte, 17 de juliol, als jardins de Can Fabra. No es contava però amb la postura de l’Ajuntament de Barcelona que ha denegat qualsevol mena d’infraestructura que ajudi a desenvolupar l’acte amb normalitat. D’aquesta manera, el conseller tècnic de Sant Andreu, Rafael Fernandez, defensa la negativa de l’Ajuntament dient que l’acte que es vol dur a terme és ‘clarament polític’, alhora que l’ha comparat amb un acte del partit unionista Unión Progreso y Democracia, (UPyD) que també li va ser denegada la infraestructura per un acte.

Prohibició publicitària

El consistori liderat per Jordi Hereu ha volgut però anar més enllà i ha comunicat als responsables de la plataforma Sant Andreu Decideix que retirin en un termini de vint-i-quatre hores la publicitat de l’acte ja que segons Fernandez s’havia ‘localitzat diversos cartells en façanes i fanals’. Es dóna la casualitat que dos agents de la Guàrdia Urbana van ser sorpresos mentre desenganxaven cartells de la botifarrada que estaven ben col•locats mentre que deixaven d’altres anuncis que estaven al costat.

Botifarrada en marxa

En qualsevol cas, i malgrat totes les traves, des de Sant Andreu Decideix s’ha pres la determinació de continuar endavant amb la iniciativa. Segons declaren membres de la plataforma , ‘tot plegat ens dóna més motius per treballar perquè la botifarrada funcioni. Ens buscarem la vida demanant taules i cadires a entitats, portant cubells amb glaçons, muntant un equip de so amb un generador’