Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’Ajuntament de Barcelona nega que Montull l’avisés del canvi de propietari de l’Hotel del Palau

L’Ajuntament de Barcelona no té constància que Jordi Montull hagués entrat al 2007 al registre del consistori una carta avisant del canvi de propietat de la finca que s’havia de convertir en l’Hotel del Palau de la Música, tal i com al·lega Montull. Tant el gerent d’Urbanisme, Ramon Massaguer, com el tinent d’alcalde de la mateixa àrea, Ramón García-Bragado, han negat, doncs, que el consistori fos conscient que el conveni signat amb Millet i Montull acabaria beneficiant no al Palau de la Música sinó a Olivia Hotels. ‘Hem buscat les cartes i no les hem trobat’, ha assegurat rotund García-Bragado. El conseller d’Economia, Antoni Castells, Ramón García-Bragado i Carles Martí hauran de declarar com a testimonis per esclarir els convenis signats en relació a l’Hotel.

Redacció
Redacció 11/06/2010

L’Ajuntament de Barcelona ha volgut esvair el dubte que algú de l’administració conegués el canvi de titularitat de les finques que haurien de ser un hotel a la vora del Palau de la Música. Així, aprofitant una pregunta que el PP ha fet en el transcurs de la comissió d’Urbanisme, García Bragado ha negat rotundament que l’Ajuntament en fos conscient i ha reiterat la seva màxima col·laboració per esclarir els fets. ‘L’Ajuntament no coneixia el canvi de titularitat, perquè sinó hauríem actuat abans’, ha sentenciat. El tinent d’alcalde també ha negat tenir cap referència de les populars cartes que teòricament Montull hauria enviat al gerent d’Urbanisme i a l’aleshores primer tinent d’alcalde, Carles Martí. ‘Les cartes no les tenim, les hem buscat, les estem buscant i no les hem trobat. No tenim constància de la seva recepció i no és fins l’estiu de 2009 que es fa pública l’alteració registral, quan ja ha saltat l’escàndol i la Policia ha entrat dins del Palau’, ha assegurat exculpant el consistori de qualsevol col·laboració amb Montull i Fèlix Millet.

Davant de tot això, els grups de l’oposició (CiU, PP i ERC) han retret a l’equip de govern no haver tingut més cura i no haver comprovat que la propietat que inicialment van documentar es mantenia per part del Palau més endavant. A més, des d’ERC han posat sobre la taula la sospita de què ‘alguna cosa no anava be des del principi’. El regidor republicà a la comissió, Ricard Martínez, s’ha preguntat per què ‘hi havia tanta pressa’ per tirar endavant el conveni i com és què ‘hi havia tant d’interès amb l’hotel’. Des del Govern, el mateix García-Bragado ha assegurat que el conveni, en el que també hi participava la Generalitat, era del tot correcte i que el que va fallar va ser ‘el fet delictiu’ que van ocultar Millet i Montull.