Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Hereu denega el permís a Ciutadans perquè instal·li una pantalla gegant a la plaça Sant Jaume per a seguir ‘La Roja’

L’Ajuntament de Barcelona ha denegat a Ciutadans el permís per a instal·lar una pantalla gegant a la plaça de Sant Jaume perquè els barcelonins hi poguessin seguir els partits que disputi a partir de vuitens de final la selecció espanyola de futbol al Mundial de Sudàfrica. Segons que ha comunicat el consistori a directe!cat, tècnicament ‘s’ha denegat el permís d’ocupació a la via pública per posar cap pantalla gegant’. La formació unionista tenia la pretensió d’instal·lar a la plaça de Sant Jaume barcelonina una pantalla de 10 metres quadrats ‘davant de les peticions que ha rebut per part d’afeccionats catalans i davant la negativa de les institucions públiques catalanes’.

Redacció
Redacció 15/06/2010

Ciutadans argumentava que ‘hi ha molts jugadors catalans que juguen a la selecció espanyola i se’ls ha de donar l’oportunitat de veure els enfrontaments’. En una nota de premsa feta pública a principi de juny, Albert Rivera lamentava que ‘a Barcelona no s’hagi dut a terme abans aquesta iniciativa com a la resta d’Espanya i que una selecció on hi juguen set catalans sigui menystinguda per la Generalitat i per l’ajuntament, governats pel PSC (…). Mentre Montilla subvenciona amb milions d’euros la plataforma Pro-seleccions Catalanes, renega i pretén amagar el suport que té La Roja a Catalunya. L’objectiu del tripartit és que els jugadors catalans no juguin amb La Roja el 2014, tal com es va veure el passat cap de setmana quan el Govern va donar suport a un acte perquè Catalunya jugui separada de la resta d’Espanya al mundial del 2014.’

L’última vegada que es va instal·lar una pantalla gegant a Catalunya per a seguir els partits de la selecció espanyola de futbol va ser a Terrassa, el 20 de juny de l’any passat, que un grup d’incontrolats va acabar cremant. Van ruixar la part inferior de la tarima amb benzina just després de què sonessin els himnes i posteriorment li van calar foc. Endavant havia convocat a les vuit del vespre la concentració Stop Espanyolisme. Stop Feixisme en què afirmava ‘aturarem l’acte espanyolista’.