Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

L’Ajuntament de Barcelona acorda exigir a l’Estat espanyol la cessió ‘plena i sense cap condició’ del Castell de Montjuïc

La Comissió de Presidència i Règim Interior de l’Ajuntament de Barcelona han aprovat aquest dimecres instar el govern espanyol a revocar l’ordre ministerial vigent per la qual es va modificar la cessió a l’Ajuntament de Barcelona del Castell de Montjuïc per ser destinat a Centre de la Pau. El tinent d’alcalde de Cultura de Barcelona, Jaume Ciurana, s’ha compromès a treballar per exigir la cessió ‘plena i sense cap condició’ del Castell de Montjuïc i és per això que aquest dimecres enviarà l’acord a la ministra de Defensa, Carme Chacón, perquè revoqui l’ordre ministerial.

Redacció
Redacció 21/09/2011
L’acord aprovat per l’Ajuntament de Barcelona demana que l’Estat que dicti una nova resolució per cedir ‘plenament i sense cap condició la totalitat del recinte i els usos del Castell de Montjuïc a la ciutat de Barcelona’. La proposició, presentada pel grup municipal d’ICV-EUiA, ha estat votada favorablement per CiU i Unitat per Barcelona, mentre que el PSC i el PP hi han votat en contra.
 
Ciurana ha celebrat l’aprovació i s’ha compromès a traslladar aquesta exigència al govern espanyol i a treballar perquè la cessió del Castell de Montjuïc a la ciutat de Barcelona sigui ‘plena i sense cap condició’.