Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

L’abstenció del PSOE té un preu: arxiven una de les causes de corrupció a Andalusia

La sintonia que han demostrat Mariano Rajoy, president en funcions espanyol, i Susana Díaz, una de les vaques grasses del PSOE que ha aconseguit la dimissió de Pedro Sánchez, apunten a l'abstenció socialista. Segons sembla, la gestora del PSOE proposarà l'abstenció del partit per permetre la investidura de Rajoy i que el comitè federal ho acceptarà sense consultar la militància. Paral·lelament, s'acaba de conèixer que la justícia espanyola arxiva els casos de corrupció del PSOE a Andalusia.

Redacció
Redacció 13/10/2016
 
La jutge de Sevilla Maria Núñez Bolaños ha arxivat la causa que esquitxava de ple al PSOE andalús sobre el frau dels cursos de formació subvencionats per la Junta d'Andalusia en un extens acte en el qual descarta que hi hagués una “xarxa clientelar” vinculada al PSOE acaparant les ajudes o que els fons milionaris es repartissin amb criteris de “clientelisme polític”, segons destaca l'acte conegut aquest dimarts.
 
Així doncs, la substituta de l'anterior jutgessa, Mercedes Carmen Alaya Rodríguez, arxiva la peça principal de la formació socialista en descartar la xarxa clientelar que sí va apreciar la seva antecessora. La magistrada María Núñez assumeix, per tant, les tesis de la Fiscalia, que no hi veu delicte.

Sintonia PP & PSOE

Justament, durant la desfilada de les Fuerzas Armadas amb motiu del 12 d'octubre, el president en funcions, Mariano Rajoy i Susana Díaz, han coincidit a la llotja. Han intercanviat algunes paraules i s'han mostrat molt ben avinguts. L'abstenció del PSOE està cada cop més a prop i també s'ha notat en els creuaments distesos entre els barons socialistes i la plana major del PP a les grades.

Relacionats