Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

L”ABC’ ignora la tasca dels mossos i penja una medalla a Zoido

Malgrat que Catalunya ha liderat la investigació, el diari 'ABC' decideix ignorar la feina feta pels Mossos i tria per il·lustrar la portada d'aquest dimarts una foto del ministre de l'Interior amb la imatge de Younes Abouyaaqoub.

Redacció
Redacció 22/08/2017
Els Mossos d'Esquadra confirmaven aquest dilluns poc després d'un quart de set de la tarda que la persona abatuda a Subirats (Alt Penedès) era Younes Abouyaaqoub, el veí de Ripoll de 22 anys que dijous passat va matar 13 persones i en va ferir més d'un centenar més al volant d'una furgoneta a les Rambles de Barcelona.
 
Quan l'operació policial ha estat duta a terme pels Mossos d'Esquadra, el diari madrileny ABC decideix escollir una imatge per emmarcar: la del ministre de l'Interior Juan Ignacio Zoido. El rotatiu no només ignora la feina feta pels Mossos sinó que, a més a més, opta per convertir en protagonista a una persona que ha fet un ridícul espantós donant per desarticulada una cèl·lula jihadista quan el seu principal integrant i possible autor de la matança a les Rambles encara era un fugitiu.
 
Catalunya ha portat el pes de la investigació però el diari madrileny no ha dubtat en cap moment a l'hora de fer creure als seus lectors que el protagonista de l'operació ha estat Zoido dedicant-li la portada d'aquest dimarts amb una foto de Younes Abouyaaqoub amb el titular “Abatido el autor de la matanza de Barcelona”.