Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Jutgen Josep Anglada per dir “filoetarra, cabró i porqueria” a un menor independentista

Josep Anlgada, una de les cares més reconegudes de la ultradreta a Catalunya, torna a visitar un jutjat. Aquest cop per insultar i coaccionar un jove d'Arran, la formació de joves independentistes d'ultraesquerra. El desembre de 2013, el regidor de l'Ajuntament de Vic, aleshores president de Plataforma per Catalunya (PxC), va publicar als seus comptes de Twitter i Facebook un reguitzell de piulades vexatòries i amenaçadores contra l'Arnau Camajoan, aleshores menor d'edat, amb fotografies seves.

Redacció
Redacció 11/07/2017
Anglada ha estat jutjat avui per escriure i publicar coses com “filoetarra”, “perroflauta”, “cabrons”, “amariconar-se com sempre”, “porqueria” i “escòria”, contra Arnau Camajoan i, algunes, a més, acompanyades amb una fotografia del menor d'edat. Tal com explica La Directa, fins i tot, va arribar a interpel·lar el Casal Tramuntana, vinculat a l'extrema dreta, amb el següent missatge: “Sempre és bo @Casaltramuntana seguir perroflautes com el fill d'en @jcomajoan @acomajoancara #PXP @OSONA”, alhora que va identificar públicament la població on resideix el menor. Segons Arran, altres tuits enllacen perfils d'alba daurada o joventuts identitàries.
 
L'acusació particular li demana dos anys i mig de presó per un delicte contra la integritat moral i de coaccions, i un any, nou mesos i un dia per un delicte d'amenaces, així com 5.000 euros d'indemnització. Per altra banda, la fiscalia fa una petició de dos anys de presó, una inhabilitació especial i tres anys de prohibició de comunicació amb el jove. L'acusat encara és avui regidor de l'Ajuntament de Vic per Plataforma Vigatana.
 
Un grup de joves d'Arran Vic, s'han concentrat a les portes del jutjat per a donar suport a l'Arnau Camajoan.