Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Junqueras veu “incert” que les eleccions se celebrin el 27-S

 (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, veu amb “incertesa” la convocatòria electoral del proper 27 de setembre. En una entrevista a Ràdio Sant Vicenç dels Horts, emesa aquest dimecres al vespre, el líder republicà diu que espera que el 27-S sigui una realitat, però hi haurà incertesa fins que no es convoqui oficialment. “Cal veure si efectivament hi ha eleccions el 27-S”, indica. El periodista li pregunta aleshores si dubta que el president de la Generalitat, Artur Mas, acabarà convocant les eleccions. “Procuro dubtar de tot allò que sigui convenient dubtar”, respon Junqueras. El 27-S és fruit de l'acord al que van arribar Mas i Junqueras el passat 14 de gener i, fins ara, ERC no l'havia posat en dubte.

Redacció
Redacció 19/03/2015

La incertesa només acabarà, segons Junqueras, quan es publiqui el decret de convocatòria dels comicis, previst per al proper mes d'agost. ERC confia, però, que així sigui i el 27-S es converteixi en un plebiscit sobre la independència de Catalunya.
 
L'entrevista a Ràdio Sant Vicenç no estava centrada, però, en el context nacional sinó en les properes eleccions municipals, en les què Junqueras intentarà revalidar la seva condició d'alcalde del municipi. De fet, la pregunta sobre el 27-S no es referia estrictament al context nacional, sinó al local, ja que se li demanava si el resultat de les eleccions al Parlament determinarà la seva continuïtat o no a l'ajuntament vicentí.
 
Junqueras creu que la resolució de dues “incerteses” marcaran la seva continuïtat al consistori. En primer lloc que es confirmi que el 27-S hi ha veritablement eleccions i, en segon lloc, que després d'aquestes eleccions ell ocupi un càrrec a la Generalitat. Si no es compleix alguna d'aquestes condicions, el president d'ERC seguirà a l'ajuntament, ja sigui com a alcalde o com a regidor, en cas que la coalició que lidera, Junts per Sant Vicenç, no obtingui la majoria el proper 24 de maig. Tot i aquestes incerteses, Junqueras creu que és “molt probable” que segueixi quatre anys més a l'ajuntament.