Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Junqueras recorda que Espanya no ha marcat mai un mínim de participació en els referèndums

“No hi haurà un mínim de participació, no anirem en contra de la comunitat internacional”, així de contundent ha respost el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, a la pregunta sobre si el referèndum de l'1 d'octubre ha de tenir un mínim de participació perquè el resultat es pugui aplicar amb tota la legitimitat possible.

Redacció
Redacció 05/07/2017
Durant l'entrevista d'aquest matí a Els Matins de TV3, el líder d'ERC i número dos del govern de la Generalitat, ha argumentat la seva tesi emparant-se en el cas de l'Estat espanyol, que mai ha establert una dada mínima de participació en tots els referèndums que ha fet des que va tornar la democràcia: “Quan el govern espanyol va fer el referèndum sobre l'OTAN, va establir un mínim? Amb el referèndum de la Constitució espanyol ho va fer? I amb la Constitució europea? No”.
 
Segons Junqueras, establir un mínim de participació és anar en contra d'allò que “s'ha fet sempre” i “ens recomana” la comunitat internacional, “la comunitat internacional ens diu que no s'ha de marcar un mínim de participació perquè afavoriria el boicot d'aquells que volen impedir la votació”, ha concretat.
 
Resposta al possible boicot
 
En cas de boicot actiu contra la votació, si es donés el cas que els municipis socialistes no permetin la votació, Junqueras ha assegurat que en cas que hi hagi “un boicot contra la democràcia” el Govern haurà d'actuar perquè els ciutadans d'aquell municipi pugui exercir el seu dret vot habilitant espais en propietat de la Generalitat per posar les urnes.