Dissabte, 7 de Desembre de 2019 - Edició 499
La República

Junqueras recorda a Moody’s que Catalunya només té el control del 5% dels ingressos

Oriol Junqueras ha respost amb contundència a la rebaixa dels bons catalans que ha fet l’agència de qualificació Moody’s. Tal i com ahir ja preveia el diari econòmic internacional, Global Capital, Junqueras ha assenyalat que aquesta nova qualificació de Ba2 a Ba3 és “irrellevant i artificial”.

 

Redacció
Redacció 28/05/2016

El vicepresident econòmic de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras ha llençat una advertència molt clara a l’agència de qualificació Moody’s pel que fa a la rebaixa dels bons catalans: “Catalunya només té el control del 5% dels ingressos”. Això vol dir que el 95% del control el té Madrid i, per tant, el marge de maniobra de Catalunya és molt baix.

Oriol Junqueras va ser un dels protagonistes de les jornades del Cercle d’Economia d’ahir, on es va parlar bàsicament dels pressupostos de la Generalitat, i el vicepresident de Catalunya va donar una veritable lliçó en la matèria, emmudint les crítiques sobre el dèficit i el PIB. El també líder d’ERC va afirmar que no es pot comprar el deute públic de la Generalitat de Catalunya (al voltant del 35% del PIB), amb el d’altres països que sobrepassen aquest percentatge amb escreix.

Junquera stambé es va posicionar en el debat de l’IRPF i va defensar rebaixar la pressió fiscal a les famílies que ho passen pitjor o tenen una renda més baixa: “abaixar la pressió fiscal a les rendes baixes i mitjanes contribueix a augmentar la disponibilitat de consum de la majoria de les rendes i això pot ser un incentiu per allunyar-nos del context deflacionari en què estem”.

 

 

Relacionats