Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Junqueras noqueja Cuní

Torna el millor Junqueras. El líder d’ERC ha donat aquest dilluns un recital d’arguments contundents en una entrevista amb diversos tertulians a 8tv, orquestrats per Josep Cuní. Amb una confiança […]

Redacció
Redacció 20/05/2015

Torna el millor Junqueras. El líder d’ERC ha donat aquest dilluns un recital d’arguments contundents en una entrevista amb diversos tertulians a 8tv, orquestrats per Josep Cuní. Amb una confiança a prova de bombes, Oriol Junqueras ha repartit respostes a les traves que li feien tots els periodistes. En especial, Josep Cuní no se n’ha sortit quan li ha intentat trencar el ritme interrompent-lo amb piulades ocurrents d’espectadors del programa.

El veterà periodista  també l’ha volgut posar contra l’espasa i la paret preguntant per què les eleccions municipals són crucials pel procés independentista, i la resposta de Junqueras ha estat per emmarcar: ha recordat que l’Estat ha aprovat una llei amb què, segons ell, deixarà els ajuntaments sense competències en àmbits com ensenyament, cultura o serveis socials. Així, “si algú vol que els consistoris facin polítiques socials, ha de votar en clau independentista, perquè és la millor manera de garantir que els nostres ajuntaments no quedaran sotmesos a un govern que nosaltres no votem. Fins i tot, si cap ciutadà votés al PP, no podríem impedir aquestes polítiques. I això és un contrasentit tan gran!”

Amb la cua entre les cames, Cuní li ha intentat fer pessigolles amb el tema de l’estelada, que no oneja a l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. “Això ho ha explicat a la ràdio i em sembla que no ha convençut”, li ha dit el presentador de ‘8 al dia’. Junqueras ha dit que mai no s’ha votat al ple del municipi i que hi oneja la senyera sola: “Què teniu alguna cosa en contra de la bandera catalana?”, ha etzibat a la resta de tertulians.

De fet, els altres periodistes que interpel·laven el president d’Esquerra tampoc nol’han pogut aturar, perquè estava en forma. Per exemple, Rafael Nadal ha posat en dubte anar cap a la independència amb només majoria d’escons i no de vots. “Si no hi ha el 50%+1 de vots es veuria amb cor d’iniciar el procés?” Tot recordant que el full de ruta preveu un referèndum per ratificar la constitució de la República catalana, la resposta de Junqueras ha estat imparable: “Sí, absolutament”.