Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Junqueras i Bosch fan una crida a derrotar les forces del no

(ACN).- A una setmana de les eleccions municipals, el president d'ERC, Oriol Junqueras, i l'alcaldable republicà a Barcelona, Alfred Bosch, han animat des del parc de l'Estació del Nord a votar el seu projecte tot remarcant el caràcter transcendent de la cita del 24-M. “Estem només a dues eleccions de guanyar-ho tot”, ha dit Junqueras, mentre que Bosch ha empès els que se senten “desinflats” a no defallir. Els ha demanat que pensin ens els que “es van deixar la pell” defensant el país i els ideals de justícia i llibertat i que optin “per un vot 'tres en un'”. I és que, segons ha dit, apostar per la seva candidatura suposa votar per la justícia social, la netedat política i la llibertat nacional alhora.
 

Redacció
Redacció 17/05/2015

Davant d'unes 600 persones, i quan els partits encaren la recta final de la campanya pel 24-M, el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, ha cridat els electors a fer del projecte independentista una opció “majoritària”. “El nostre vot està a les nostres mans. El nou país comença a les nostres ciutats. Estem només a dues eleccions de guanyar-ho tot”, ha exclamat.
 
També ha apel·lat a la possibilitat de fer història el proper diumenge el candidat del partit a la capital catalana, Alfred Bosch. “Estem a dos vots de fer història. I et preguntaran: i tu què vas fer?”, ha apuntat. A més, ha volgut convèncer els indecisos recordant tots els que “van deixar-se la pell” defensant els ideals que ara creu que encarna el programa de la seva formació.
 
“Quan algú ens diu que se sent desinflat o cansat perquè ha anat a dues manifestacions i s'ha posat dos cops una samarreta groga, li ensenyarem la foto del 'iaio'. I li direm: digues-li a ell, digues-li a l'àvia i a aquells que es van deixar la pell per defensar el que és elemental”, ha argumentat. A més, ha assegurat que “per molt menys” del que van fer altres al llarg de la història ara “ho aconseguirem tot”.
 
Bosch també ha fet una crida a seduir els indecisos per “derrotar les forces del no” a les urnes. “Tenim una setmana i hem d'aconseguir allò que fa anys que somniem i hem de convèncer tothom que digui que sí, que amb un sol vot votarà tres cops”. I és que serà un vot per “la justícia social, la netedat política i la llibertat i el lideratge del país”. “Tres en un. Aquests som nosaltres”, ha insistit.
 
Per la seva part, Junqueras ha reivindicat la seva formació com l'eix central aglutinador de la voluntat de canvi, igual que el PSUC va fer-ho als anys 30, i el PSC als 70. “La història, els fets i les decepcions ens han ensenyat que les eines que han de fer possible una societat més justa, amb igualtat d'oportunitats i societat neta són les d'un estat”, ha asseverat al parc de l'Estació del Nord tot insistint que “ningú va dir que seria fàcil”.
 
A més, ha assegurat que des d'ERC “estan disposats a coprotaonitzar” el procés amb el món empresarial i altres moviments, així com aplegar diverses sensibilitats polítiques. Tot amb l'objectiu “d'assemblar-se tant com sigui possible a la societat plural” de Catalunya.
 
A l'acte central d'ERC a Barcelona, organitzat al parc de l'Estació del Nord, s'han succeït les actuacions musicals del grup Amarcord i les intervencions de diversos membres de la candidatura de Bosch. Entre d'altres, l'actor i número dos de la llista, Juanjo Puigcorbé; la número tres, Montse Benedí.
 
A més, hi han participat alguns crítics del PSC, com el líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, l'eurodiputat Ernest Maragall, i Toni Comín, de Socialisme, Catalunya i Llibertat. També ha donat suport a la candidatura de Bosch el seu company de partit al Congrés dels Diputats, el diputat Joan Tardà.