Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Junqueras garanteix que no s’espantarà ni abandonarà la independència tot i que l’intentin comprar i intimidar

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat aquest dimarts el compromís absolut que té amb la independència i ha garantit que no s'espantarà, no es resignarà i no abandonarà aquest projecte, encara que algú intenti intimidar-lo o comprar-lo. El líder republicà està convençut que, l'Estat i l'establishment “intentaran fer-nos por i comprar-nos, perquè ho han fet sempre”. “Com que ja en som conscients, hem de saber actuar en conseqüència”, ha avisat als partidaris de la independència. Ha estat una de les reflexions polítiques que ha fet Junqueras a La Casa del Llibre de Barcelona, durant la presentació del llibre 'Revoltats', en el què comparteix protagonisme amb el periodista Justo Molinero.

Redacció
Redacció 07/04/2015

“No ens deixarem intimidar, no ens resignarem, no ens cansarem, no abandonarem i no ens espantarem”, ha insistit el líder d'ERC, convençut que els poders fàctics de l'Estat faran “com sempre” i en algun moment intentaran “comprar” a aquells que defensen l'independentisme. Molinero li ha demanat que deixi de fer el “ploramiques”, com creu que sovint es comporten els catalans, i que resolgui els problemes i no es quedi només en el “no ens estimen i no ens donen prou”.
 
El president d'Esquerra s'ha mostrat convençut que el projecte independentista acabarà “guanyant”, per la suma de molta gent de procedències diferents. El líder republicà s'ha mostrat especialment interessat en el cordó metropolità, habitualment allunyat de les tesis independentistes. “No s'ha de donar mai cap partit per perdut”, ha assenyalat.
 
Fa temps que ERC té clar que sense una majoria a les comarques metropolitanes, la independència no assolirà la majoria necessària i, per això, vol que els ciutadans d'origen espanyol sentin la independència de Catalunya com una aspiració pròpia per guanyar drets i llibertats. “Si tu t'estimes a la gent has de fer un esforç per entendre-la i conèixer-la. És molt difícil que algú vulgui compartir els seus sentiments i emocions amb algú que els menysprea”, ha conclòs.
 
A la Casa del Llibre, Junqueras i Molinero han reproduït part de les converses de les que es nodreix el llibre 'Revoltats', coordinat pel periodista Saül Gordillo. Davant d'un centenar de persones, tots dos han explicat que no es tracta d'un llibre per convèncer a ningú, sinó perquè la gent conegui per què pensen com pensen.