Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Junqueras: ‘Els valors universals de justícia, dignitat i llibertat són la base de la construcció del #NouPaís’

El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha explicat que 'l'independentisme és una motivació vital i en aquesta motivació trobem la força per treballar en tot els àmbits de la justícia social'. Junqueras ha estat l'encarregat de la cloenda de la Nit Irla on es fa entrega dels premis Memorial Francesc Macià, Memorial Lluís Companys i el premi d'assaig Irla. El president d'Esquerra Republicana ha explicat que 'amb els premiats d'avui no ens uneix només una determinada visió del nostre país sinó altres coses tan profundes com la lluita per la justícia, la dignitat, la felicitat, i per la llibertat. Són valors universals que ens permeten compartir grans projectes i que són la base per construir un Nou País. Aquests valors han de ser plasmats en la Constitució d'aquest Nou País'.

Redacció
Redacció 06/05/2015

Junqueras, acompanyat de la periodista Neus Bonet, ha estat l'encarregat de fer entrega del premi Memorial Francesc Macià en la seva categoria individual al jutge Santiago Vidal.

Santiago Vidal ha parlat de la figura de Macià que representa el millor dels valors republicans: compromís, honestedat, esforç i coherència. Vidal ha tingut unes paraules per l'actual fiscal general de l'estat, Consuelo Madrigal, que ha definit com l'exemple de 'funcionari messetari espanyol, veu del seu amo i que pertany a unes determinades elits'. 'Qualificar de tirania el procés català és insultar la democràcia. Amb les eines de la paraula i els vots volem recuperar allò que ens va ser arrabassat fa 300 anys amb la força de les armes i de la conquesta, què malvats som els catalans!', ha ironitzat.

El president de la Fundació Josep Irla, Josep Huguet, ha explicat la tasca de la Fundació a través dels seus estudis i publicacions destacant que 'és complicat arribar a la democràcia plena en el marc espanyol. La nostra feina consisteix a reflexionar el passat per no tornar a repetir els errors i reflexionar el futur per construir una Catalunya lliure, amb justícia social i plenament democràtica'. Huguet ha explicat que 'allà on la historia no ha acabat de fer justícia són els nets els qui recuperen la memòria i la lluita dels avis'.