Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Junqueras, disposat a parlar d’una coalició amb Reagrupament el 20-N

El futur president d’ERC, Oriol Junqueras, ha reiterat aquest dilluns la voluntat de parlar i establir mecanismes de col·laboració amb tots aquells que defensin els grans objectius de la formació. El líder republicà ha fet aquestes declaracions després que el president de Reagrupament, Joan Carretero, apostés aquest diumenge per fer una coalició amb ERC de cara a les eleccions del 20-N. D’altra banda, ha demanat a la resta de partits que aclareixin què entenen per pacte fiscal. En aquest sentit, el candidat a la presidència d’ERC ha indicat que la seva formació defensa la independència fiscal i el concert econòmic “a la basca” i ha afirmat que l’única garantia definitiva és la independència. Junqueras ha tornat a expressar la voluntat de la formació de treballar conjuntament amb tothom qui comparteixi els objectius que ERC resumeix en les seves sigles. Segons els ha exposat el mateix líder republicà, aquests es concreten en la defensa del país, dels valors republicans i de l’estat del benestar. “Estem contents que hi hagi gent que vulgui treballar en aquest sentit”, ha afegit. També ha afirmat que fa setmanes que la formació està en converses en aquesta direcció amb la societat civil, el món universitari i empresarial i l’entorn social.

 

Redacció
Redacció 23/08/2011

El polític independentista ha afirmat que ERC és un projecte que s’explica i que té sentit per ell mateix. En aquest sentit, ha assegurat que la seva voluntat és que el partit sigui una eina útil per al país. Per això, ha dit que la formació segueix un procés per elaborar les llistes per a les eleccions del 20-N al mateix temps que obre àmbits de col·laboració amb altres grups parlamentaris, entitats, associacions i el món universitari. “Treballem en les dues direccions simultàniament”, ha afegit.

D’altra banda, ha instat a la resta de formacions a especificar què entenen per pacte fiscal. Segons ha afirmat, Catalunya sempre ha tingut un pacte fiscal però això no ha resolt els problemes que té plantejats en l’àmbit de les polítiques socials. “Nosaltres tenim clar què plantegem, nosaltres defensem la independència del nostre país i, en aquest camí, defensem la independència fiscal del nostre país”, ha assegurat.

Junqueras ha avisat que totes les administracions dels Països Catalans pateixen molt perquè l’estat espanyol s’endú bona part dels recursos que generen. “Si es disposés d’aquests, recursos la Generalitat tindria superàvit”, ha sentenciat. Així mateix, ha alertat del desequilibri existent entre “les competències que assumim i els recursos de què es disposa”. Per això, ha afirmat que ERC defensa un concert econòmic “a la basca” per tal de controlar tot l’esforç fiscal. Tot i així, ha afirmat que l’única garantia definitiva és la independència.