Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Junqueras demana el vot als socialistes a qui ‘fa mal votar a Magdalena Álvarez’

|

- Publicitat -

En un míting a Caldes de Montbui, davant d’un centenar de persones, tant Junqueras com Ridao han endurit el to a aquests tres partits, que el candidat republicà creu que porta Catalunya en un ‘atzucac’. Davant d’això, Junqueras s’ha presentat com l’única ‘alternativa’.

Així, Junqueras ha apel·lat al vot dels socialistes que ‘segurament els fa mal votar a Magdalena Álvarez’ i ‘els incomoda haver de votar segons quins noms’. A més, també ha fet una apel·lació als ‘convergents que de veritat són sobiranistes’, perquè ‘confiïn en ERC per fer avançar el país’.

Publicitat

A més de fer aquesta apel·lació, el candidat d’ERC ha demanat un ‘darrer esforç’ en els últims dies de campanya per intentar aconseguir que la coalició Europa dels Pobles obtingui dos diputats. Junqueras ha remarcat que les enquestes situen ‘a prop’ aquest segon diputat. ‘Necessitem representació al Parlament europeu, i quanta més millor’, ha dit, tot afegint que això ‘avalaria la força i cimentaria la coalició’.

El tren de ‘nyigui-nyogui’ de CiU

Per la seva banda, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha carregat contra CiU i la seva intenció que el 7-J serveixi per ‘sembrar l’inici del canvi’ a Catalunya. Ridao ha insistit en alertar que aquest canvi pot ser ‘tornar a la Catalunya de les aigües estancades’ i pactant amb el PP. ‘Van començar la campanya bé’, ha dit, ‘dient que volien un tren d’ample de via europeu, el corredor ferroviari mediterrani, i han acabat muntats en un tren de joguina’.

Ridao ho ha dit en referència a la imatge que es va produir diumenge, durant el míting central de CiU a Sant Cugat del Vallès, on el candidat, Ramon Tremosa, i els màxims dirigents de la federació, van muntar en un tren infantil. ‘És una trista ironia i una metàfora’, ha dit Ridao, ‘són els mateixos que ens van prometre un Estatut d’alta velocitat i han portat un estatut petit, de joguina, esquifit, de nyigui-nyogui’. També n’ha fet referència Junqueras, que ha constatat que ‘hi ha gent que va en trens de miniatura’.

El secretari general també ha carregat contra els socialistes, qui ‘diuen que sap cap a on van, però que a la pràctica han demostrat que no en tenen ni punyetera idea’. ‘Han pactat amb la dreta al País Basc i ara exhibeixen sense complexos il·lustres jubilats’ en la seva campanya, ‘encapçalats per un amic de Zapatero com Berlusconi’. A més, ha acusat els socialistes catalans de mirar ‘d’amagar a la campanya una candidata’ com l’exministra Magdalena Álvarez, que ‘acumula un rècord mundial d’incompetència i peticions de dimissió’.

Per la seva banda, l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, ha carregat contra la campanya del PSC i ha assegurat que ERC ‘no fa cartells amb la cara del candidat i el clatell d’algú altre’. Precisament aquest mateix dilluns, a la festa de Republicat organitzada per la federació de Barcelona d’ERC, hi havia un cartell amb la cara de Junqueras i el clatell de Magdalena Álvarez, emulant la campanya socialista. L’equip de campanya de Junqueras, però, desconeixia la pancarta, que no els ha agradat.

Proposta energètica

D’altra banda, Junqueras ha aprofitat el míting a Caldes de Montbui per llençar una proposta en matèria energètica. El candidat d’ERC ha apostat per una directiva que ‘impulsi i afavoreixi un model descentralitzat i distributiu de la producció energètica’. Junqueras ha posat l’exemple d’aprofitar els sostres de les plantes industrials dels polígons per instal·lar-hi plaques fotovoltaiques.

Junqueras vol acabar amb un model de ‘grans infraestructures’ energètiques controlades per ‘grans empreses’ que actuen en règims ‘de monopoli o oligopoli’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut