Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Junqueras arriba als calabossos de l’Audiència Nacional a punt per comparèixer davant TS

ACN | Un vehicle camuflat de la Guàrdia Civil ha traslladat a les 9.20h del matí el vicepresident destituït i número 1 d'ERC, Oriol Junqueras, fins als calabossos de l'Audiència Nacional. L'han escortat dos cotxes més de la policia. 

Redacció
Redacció 04/01/2018
Allà, Junqueras haurà d'esperar fins que, novament, la policia el traslladi fins al Suprem (situat a pocs metres i on no hi ha calabossos) on assistirà a la vista que ha de servir per revisar la mesura cautelar de la presó preventiva. El líder d'ERC està empresonat a Estremera des del 2 de novembre.

El seu lletrat, Andreu van den Eynde, ha presentat un recurs d'apel·lació davant la sala segona del Tribunal Suprem contra la interlocutòria del jutge Pablo Llarena, que va decidir el passat 4 de desembre mantenir Junqueras a la presó perquè considerava que hi havia risc de reiteració delictiva i el vinculava a “explosions violentes” al carrer. Enguany, qui haurà de resoldre sobre la situació personal del vicepresident destituït no serà Llarena sinó els tres magistrats que conformen aquesta sala: Miguel Colmenero, Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde.

La fiscalia ja ha demanat als magistrats que desestimin el recurs i mantinguin Junqueras a la presó.