Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Junqueras a BComú: “No s’entendria que estiguessin al costat de l”stablishment'”

Barcelona (ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, espera que Bcomú es posicioni “al costat” del procés i apunta: “No s'entendria que directament o indirecta estiguessin al costat de l''stablishment' (allò que anomenen casta), dels que no volen que els ciutadans decidim, que ens en sortim”. En un article a 'El Punt Avui' aquest diumenge, Junqueras aposta per complir el full de ruta “de bona fe, generant confiança i entusiasme” i demana que es defensi l'acord “sense retrets ni matisos”. Amb la mirada al 27-S, el líder dels republicans planteja començar la campanya “amb un acte conjunt de les forces del 'sí', ratificant el nostre compromís”. I si cal “reafirmar-lo” a mitja campanya o en un acte de tancament conjunt

Redacció
Redacció 31/05/2015

“Estiguin al costat del procés, de la gent, de la més gran revolta democràtica que viu Europa”

El president dels republicans escriu, en un article que publica aquest diumenge el diari 'El Punt Avui', que “és d'esperar” que forces com Barcelona en Comú, que lidera Ada Colau, “estiguin al costat del procés, de la gent, de la més gran revolta democràtica que viu Europa”. “I no s'entendria, en canvi, que directament o indirecta estiguessin al costat de l''stablishment' (allò que anomenen casta), dels que no volen que els ciutadans decidim, dels que no volen que ens en sortim, d'un Estat que no serveis els interessos de la majoria de la ciutadania sinó que crea problemes on no hi són (escola catalana) o torpedina la cohesió de la nostra societat i la vitalitat de la nostra economia”. 

“És raonable esperar que els partidaris del dret a decidir participin quan aquest s'exerceixi el 27-S”
 
Clarifiquin la seva proposta i col·laborin per fer realitat el seu resultat, fent costat al procés constituent que s'obrirà si el 'sí' obté majoria”, apunta. Ho entén així perquè considera que construir un nou país és “esperança en un futur millor, assumir el control de les nostres vides” mentre que renunciar-hi implica “resignar-se a seguir encadenats a un estat, l'espanyol”. 
En aquest sentit, Junqueras etziba a qui “diu defensar els interessos de la majoria” i no comparteix “la necessitat de fer un nou país és que, ras i curt, necessita reflexionar i plantejar-se com vol ajudar la gest si es priva de les eines possibles per fer-ho, que són les eines d'un estat”. 

Full de ruta i actes conjunts en campanya del 27-S

El líder dels republicans recorda en aquest article d'opinió que hi ha un acord signat pel full de ruta i que “cal complir-lo, de bona fe, generant confiança i entusiasme, i defensar aquest acord sense retrets ni matisos, sense mirar enrere, mirant sempre endavant”, apunta amb la mirada posada el 27-S. 

Precisament, Junqueras està “segur que, si s'ha segellat un acord així -“hem estat capaços de no defallir, de superar adversitats i desacords”-, ara es podrà “arribar al 27-S amb la millor predisposició, començant la campanya amb un acte conjunt de les forces del 'sí' ratificant el nostre compromís”. I continua: “Si cal, reafirmant aquest compromís tots junts a mitja campanya o fent un acte de tancament de campanya conjunt”, proposa. 

En aquest sentit, insisteix al text que l'independentisme ha avançat en les eleccions municipals, uns comicis que “confirmen que aquesta majoria hi és, que creix i es consolida contra un unionisme a la baixa”. Als que “encara dubten, no saben què volen o esperen solucions miraculoses de Madrid”, cal fer-los veure que “l'únic camí possible és el triomf de la voluntat ciutadana, l'oportunitat per fer un nou estat i construir un nou país, lliure i més just”.