Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El 13 de juliol se celebrarà el judici de Núria Pórtulas a l’Audiència Nacional espanyola

El pròxim dia 13 de juliol se celebrarà el judici de Núria Pórtulas a l’Audiència Nacional, segons apunta l’assemblea de suport a la jove. La noia de Sarrià de Ter (Gironès) va ser detinguda el 7 de febrer del 2007 acusada de col·laboració amb banda armada. Per aquest motiu, el fiscal va demanar cinc anys de presó per a la jove, a més d’una multa de 6.300 euros i 15 anys d’inhabilitació. Des de l’assemblea de suport a Núria Pórtulas defensen la innocència de la jove i anuncia que d’aquí al juliol es mobilitzaran per tornar exigir la seva absolució.

Redacció
Redacció 10/03/2009

Des de l’assemblea de suport a Núria Pórtulas defensen la innocència dela jove, que ‘s’ha vist acusada i empresonada sota la llei antiterrorista per ICV-EUiA, responsables d’Interior, no per les seves accions sinó per la seva implicació social, pel seu pensament crític i pel seu recolzament a persones preses’.

L’assemblea assenyala que tot i els més de dos anys que s’ha allargat aquest procés, ‘la resposta social que hi va haver durant els quatre mesos que la jove va estar a la presó i que la va fer sortir al juny del 2007, tornarà a estar al carrer per exigir la seva absolució’.

Durant aquests quatre mesos que resten fins arribar al juliol i de manera descentralitzada arreu de Catalunya i a l’estat espanyol es portaran a terme diferents actes com xerrades, concentracions i manifestacions.