Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Josep Rull: “El país tindrà capacitat de resistència a les vicissituds que vindran”

Cal esperar una reacció furibunda de l’Estat. La previsió suggereix la pregunta del milió de tota aquesta nova part del procés: com farem tot això, aguantarem la pressió de l’Estat? El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha respost en una entrevista conjunta amb Marta Rovira a RAC1 que Catalunya tindrà capacitat de resistència per afrontar tot allò que vingui de ponent.

Redacció
Redacció 31/03/2015

El boicot espanyol

Josep Rull i  Marta Rovira han anat de bracet durant aquest matí a respondre les preguntes dels mitjans. Rull ha afirmat concretament que “el país tindrà capacitat de resistència a les vicissituds que vindran”, en referència al boicot que farà l’Estat a la plena sobirania de Catalunya, que serà forta en el front internacional. Interpel·lats pel futur de l’estat del benestar, els dos han defensat que gràcies a la independència tindrem opcions de generar les oportunitats per crear un estat del benestar consistent: “necessitem tots els mitjans, tots els recursos i totes les competències per desenvolupar-lo”, ha afegit Rovira.

Pactes municipals

“ERC farà prevaldre els pactes que cerquin fer la independència”, ha estat la resposta de Marta Rovira a la pregunta de si Alfred Bosch pactarà amb un Xavier Trias en minoria a Barcelona. El 24 de maig és la primera volta del 27 de setembre, idea que tenen clara els partits independentistes. Tant Rull com Rovira donaran suport a la declaració de l’AMI un cop l’aprovin després de Setmana Santa, com a primer pas cap a les eleccions del 24 de maig. Josep Rull es compromet a un pacte de lleialtat, en cas que no hi hagués la majoria absoluta de l’independentisme el 27S. “No trencarem la feina feta durant dos anys, perquè no ens en sortim en aquestes eleccions”.