Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Josep Maria Pelegrí no es veu com a substitut de Duran i Lleida al capdavant d’Unió

Josep Maria Pelegrí, secretari general d’UDC, ha dit que no es veu com a substitut de Duran i Lleida al capdavant d’Unió. En referència al fet que Duran porti 21 anys dirigint Unió i hagi manifestat que no pensa retirar-se en els pròxims quatre anys, Pelegrí ha dit que ‘no és moment de parlar del relleu’ i ha recordat que ‘Duran ha portat el partit a cotes molt altes. ‘No es pot limitar el mandat d’una persona només perquè fa molt temps que hi és’, ha dit.

Pelegrí ha assegurat que qualsevol dels dirigents de segona línia podrien dirigir el partit però ha matisat que ell no s’hi veu. Pelegrí ha afegit que CiU contribuirà a la governabilitat de l’estat si es donen els condicionants adequats.

Redacció
Redacció 20/10/2008

Pelegrí ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio on ha valorat el Congrés que la formació ha celebrat aquest cap de setmana. En referència a l’aposta d’Unió per un pacte CiU-PSC, el secretari general d’UCD ha dit que la seva formació té el dret de formular la proposta política que creguin més convenient en referència a les manifestacions de Felip Puig, secretari general de CDC, que va dir que ‘de pactes se’n parlarà després de les eleccions’.

Pelegrí ha dit que el futur de la federació de CiU és sòlid però que per enfortir-la cal que tant Unió com Convergència poguem eixamplar la base electoral. Sense deixar de tenir ‘personalitat pròpia’.

Respecte la possibilitat d’entrar a formar part del govern de l’estat, Pelegrí ha assegurat que CiU podria contribuir a la governabilitat de l’estat ‘de maneres molt diferents’. ‘Des de donar suport als pressupostos, fins a participar en l’executiu passant per pactes puntuals de contingut polític’, però sempre que es donin els condicionants adequats i ‘ara per ara no hi ha confiança en l’executiu de Zapatero perquè el govern incompleix la llei ja que incompleix l’Estatut’, ha afegit