Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Josep Maria Martí Rigau publica les seves cròniques parlamentàries

El periodista de TV3 Josep Maria Martí Rigau és un testimoni d'excepció de l'activitat parlamentària. Des de la seva constitució ha viscut tot allò que succeïa al Parlament de Catalunya: […]

Redacció
Redacció 12/05/2016

El periodista de TV3 Josep Maria Martí Rigau és un testimoni d'excepció de l'activitat parlamentària. Des de la seva constitució ha viscut tot allò que succeïa al Parlament de Catalunya: a dins, en públic, i a fora, en privat. Ara ha posat en paper algunes de les vivencies parlamentàries al llibre L'escó invisible, amb pròleg de la president del Parlament Carme Forcadell i editat per Ara Llibres.

 

El seu relat, farcit d’anècdotes, apunts biogràfics i converses off the record, ens apropa a la història més humana de la política catalana, a les persones que hi ha darrere els càrrecs. Martí Riga ens recorda com van ser els inicis casolans de l’era Pujol; l’empenta i la rauxa de Maragall i la decepció de l’Estatut; els silencis de Montilla o els plans de futur de Mas per a Catalunya. Ens apropa amb rigor a les confidències sobre els casos Palau, Mercuri o Camarga o els escàndols sobre l’esvoranc del Carmel i l’incendi d’Horta de Sant Joan, però també en fa descobrir petits secrets amagats sobre les molles de l’escó de Jordi Pujol, el jardí dels fumadors, la improvisada sala d’alletament i llar d’infants, l’admiració de Martin Schulz per Jaume Cabré o les visites del dalai-lama, Richard Gere o la reina Noor de Jordània, entre molts altres detalls simpàtics.