Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Josep M. Cantimplora s’acomiada dels escenaris

L’alter ego de Francesc Ribera ‘Titot’, Josep M. Cantimplora (web, web no oficial i MySpace), s’acomiada avui dels escenaris. En el marc de la catorzena calçotada popular d’Igualada, Cantimplora realitzarà l’últim concert de la gira ‘Acapulco Tour’, després de les últimes actuacions que ja va fer a Crevillent i Ferreries. Originari de Rupit (Osona), reivindica l’autoria de bona part dels principals temes més populars de la música espanyola del segle XX.

Redacció
Redacció 15/03/2009

Segons ha explicat en alguna ocasió, quan va anar a la SGAE a enregistrar un grapat de temes propis, d’allò més reivindicatius, va ensopegar i va caure. Aprofitant l’escampall de partitures, d’altres artistes que també feien cua es van apoderar de la seva obra, van posar-li una lletra completament diferent i es van enriquir il·lícitament.

Anys més tard, Cantimplora es va decidir a reivindicar la paternitat de tots aquests temes, entre els que destaquen Això no és Espanya (vídeo), La Mariona o Vacances a Castelló (vídeo), entre d’altres.

A més a més del comiat de Cantimplora, la calçotada igualadina també acollirà una tirada de bitlles catalanes, tallers infantils, contes per la igualtat i una sessió de PunxaDiscos Catalans.