Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Josep Huguet: “Volem un divorci tranquil”

El president de la Fundació Josep Irla, l’exconseller Josep Huguet, ha explicat aquest matí al programa ‘els Matins de TV3’, l’informe que va presentar la Fundació vinculada a ERC, referint-se de la següent manera: “si Espanya vengués tots els seus actius no en tindria prou per cobrir el seu deute. Si continuem a Espanya ens enfonsem tots.” L’informe defensa que Catalunya només hauria d’assumir un màxim de 85.000 milions del deute total espanyol en cas de separació.

Redacció
Redacció 10/04/2015

L’informe de la Fundació Irla

“Espanya ha de canviar el model productiu perquè encara que Rajoy ho amagui acabarà com Grècia”, remarca Huguet. L’exconseller ha explicat com s’hauria de fer el repartiment d’actius i de passius que té l’Estat ara mateix a Catalunya, si el poble s’expressa a favor de la independència, a partir del 27 de setembre. “Volem un divorci tranquil”, ha expressat. Per Huguet, Catalunya té la capacitat econòmica suficient per assumir aquest deute, ja que és la zona del Mediterrani “juntament amb el nord d’Itàlia i Israel més rica en l’economia del coneixement”.

Spanair

Huguet s’ha expressat sobre la situació actual i futura de l’Estat, “el PP és un hereu del franquisme, i pot perdre la majoria absoluta, però no la relativa i, en aquest sentit, Ciutadans serà un recanvi”. Mentre que a Catalunya, “hi ha gent del federalisme que està venint a l’independentisme. No ens hem de precipitar”. L’exconseller s’ha mostrat orgullós també d’haver ajudat a l’extinta companyia aèria Spanair. Per ell però, l’error fou atribuïble a la burgesia. “No lamentem haver apostat per una companyia catalana. El govern va invertir-hi dues vegades, la burgesia va fallar una mica”.