Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Josep Guia: ‘d’una puça estiuenca se n’ha fet un elefant’

El líder del PSAN, Josep Guia, ha estat aquest divendres l’home més buscat a la Universitat Catalana d’Estiu. ‘Tot plegat perquè d’una puça d’estiu se n’ha fet un elefant’. Assegura que la seva polèmica intervenció la va fer a títol personal i que volia constatar tan sols que en els processos de pau la dissolució de les bandes armades ve un cop s’han iniciat les negociacions. Guia ha recordat que també va dir que estava a favor de la treva ‘permanent i verificable’ d’ETA. El diputat de SI, Alfons López Tena, ha comparegut al seu cantó per recordat que ambdues formacions rebutgen la violència ‘perquè va contra la decència i resulta contraproduent’.

Redacció
Redacció 21/08/2011

Alfons López Tena ha volgut deixar clar aquest divendres a la tarda que tant el Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN) com Solidaritat per la Independència (SI) ‘advoquen per la independència nacional per vies pacífiques i democràtiques’.

‘Demanem que ETA deixi les armes, perquè és contrari a la decència i contraproduent perquè no permet avançar en un procés d’autodeterminació dins l’estat espanyol mentre el PP o el PSOE puguin agafar com a coartada que existeix una amenaça terrorista’, ha subratllat el diputat independentista.

Una puça estiuenca
El sorprès Josep Guia ha explicat que la seva intervenció pretenia tan sols ‘fer una observació a títol personal, sense representar al PSAN, ni a SI, de qui no en sóc dirigent, per constatar que en els processos de pau les dissolucions vénen després de les negociacions’.

En aquest cas aquestes s’hauran de produir ‘amb els grans partits nacionalistes espanyols com el PSOE o el PP i llavors la solució ja vindrà per ella mateixa’. Prèviament ‘també vaig dir que estava a favor de la treva permanent i verificable i del no ús de les armes amb finalitats polítiques’. ‘Tot plegat’, ha assegurant obrint-se d’espatlles, ‘crec que d¡una puça d’estiu se n’ha fet un elefant’.