Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Josep Carreras cantarà per primer cop ‘Veles e vents’ de Raimon en el concert inaugural del festival Jardins de Cap Roig

El tenor Josep Carreras serà l’encarregat de donar el tret de sortida a la VII Edició del Festival Jardins de Cap Roig el proper divendres, 13 de juliol, on, entre d’altres, interpretarà per primera vegada en públic la cançó del cantautor valencià Raimon ‘Veles e vents’, amb lletra d’Àusias Marc. La primera part del repertori Carreras la dedicarà a la música catalana i interpretarà, acompanyat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, peces d’Eduard Toldrà, Rafael Martínez Vallds o Enric Morera. La segona part estarà protagonitzada per la música italiana i napolitana. ‘He escollit un repertori que crec que s’ajusta a l’entorn natural dels jardins i al públic que visita el festival’, ha justificat el tenor.

Redacció 11/07/2007

El festival Jardins de Cap Roig ha exhaurit les entrades de set espectacles i l’ocupació mitjana dels concerts –que aquests tenen 400 seients més i arriben a un aforament de 2.000 persones- és del 75%. No queden entrades per veure el concerts de Chambao, Liza Minelli, Lucie Silvas, Salvatore Adamo, Josep Carreras, Joan Baez i Paul Anka.

El director de la Fundació Caixa Girona, Arcadi Calzada, ha destacat la seva satisfacció pels nivells d’ocupació, sobretot aquest any, que s’ha augment l’aforament. Calzada també ha explicat que han fet millores al pati de butaques, on des de fa mes i mig s’estan instal·lant els seients que són de disseny exclusiu per al festival. L’estructura, calculada i estudiada per un equip d’arquitectes, intenta recordar l’estructura de l’amfiteatre, en què les fileres van augmentant d’alçada per garantir que tothom tingui una perfecta visibilitat. De la primera a la darrera fila hi ha nou metres d’alçada

També s’ha fet un passadís de quatre metres d’amplada i s’han condicionat més seients per a minusvàlids. ‘Els seients estan més separats i hi ha més amplitud’, ha destacat Calzada com a principal característica del pati de butaques d’enguany.

Un repertori ‘popular’

El tenor català Josep Carreras ha participat en les set edicions del festival dels Jardins de Cap Roig i en aquesta ocasió és l’encarregat d’inaugurar-lo. Carreras ha dit que ‘per no repetir-se’ ha escollit un repertori popular, que pugui agradar a la majoria del públic i s’adapti bé a l’entorn a l’aire lliure.

‘És un concert que manté un cert rigor respecte a l’estructura del programa però que és alhora popular’, ha dit el tenor. Carreras ha indicat que el repertori combina peces de la música catalana i aquelles obres napolitanes que ‘inclou sempre el repertori dels grans tenors’.

Als jardins del Cap Roig, Carreras interpretarà, entre d’altres, obres d’autors destacats com Manuel de Falla, Grieg, Josef Strauss o Vicenzo Valente. Com a curiositat, Carreras ha incorporat una cançó del cantautor Raimon, mai abans interpretada en públic. ‘Amb ‘Veles e vents’ crec que puc buscar la complicitat romàntica amb el públic perquè és una cançó prou coneguda’, ha afirmat Carreras. La cita és el pròxim divendres 13 de juliol a les 10 del vespre a Calella de Palafrugell.