Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Jordi Sànchez vol aparcar l’agitació i fomentar la pedagogia

Barcelona (ACN).- El nou president de l'ANC, Jordi Sànchez, aposta per potenciar la “pedagogia, no tant l'agitació”, en aquesta nova etapa de l'assemblea, en què s'han d'aconseguir “nous adeptes” a l'independentisme, més enllà de “cognoms, llengües i orígens”. En una entrevista al 3/24 Sànchez s'ha mostrat convençut que a Catalunya “no existeix” cap majoria alternativa al sobiranisme i confia que a partir del 27 de setembre s'iniciarà un procés constituent que “ja es veurà com s'acaba concretant”. 

Redacció
Redacció 17/05/2015

Sànchez ha explicat que a partir d'ara l'ANC ha d'intentar “arribar a tots els racons” de la societat per aconseguir més suport al projecte independentista, més enllà dels “cognoms, llengües orígens”. Per aconseguir-ho, ha dit, s'ha d'explicar, “veure les preocupacions, no tant fer agitació com fer pedagogia”. I també s'ha obrir el debat sobre els avantatges i inconvenients de la independència, ha afegit.
 
En aquest sentit, el nou president de l'ANC s'ha mostrat convençut que “no hi ha cap dada objectiva que avali” que l'independentisme ha tocat sostre i ho ha qualificat d'argument “interessat”.
 
Per això, creu que el 27 de setembre s'iniciarà un procés constituent en què “el Parlament haurà d'assumir tot el protagonisme” Un procés que “ja es veurà com s'acaba concretant” i que no durarà una setmana. “Que ningú s'ho pensi”.
 
Sobre el resultat que pugui tenir el procés electoral de setembre Sànchez està convençut que actualment no hi ha a Catalunya una majoria social alternativa al sobiranisme: “Es un escenari que no contemplo”, diu, perquè la gent ha assimilat que tenir un estat propi no és un “debat identitari” sinó “la manera que els fills puguin progressar”.
 
Sànchez també ha assegurat que el fet que hi hagi partits que encara no s'han afegit al full de ruta de cara a les eleccions de setembre, com ICV o UDC, no vol dir que no s'hi acabin sumant.
 
 
Sobre les eleccions a l'ANC en què ell ha sortit escollit president, Sànchez ha assegurat que Liz Castro, la candidata més votada pels socis una setmana enrera, tindrà un paper “transcendental” en la projecció internacional. Ha destacat que en el terreny de la mobilització social els coneixements de Castro són “només a partir de lectura de llibres” i en canvi ell va tenir un paper destacat a la Crida. El nou president de l'ANC ha assegurat que en la votació no hi va haver “cap tensió”.
 
 
Pel que fa al paper que jugarà a partir d'ara l'antiga direcció, i especialment Carme Forcadell, ha assegurat que ella continuarà tenint “un espai” en el projecte “però no perquè se'ls concedeixi sinó perquè l'assemblea és transversal”. També ha revelat que Forcadell li va aconsellar que segueixi treballant per “la unitat de tots”.