Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Jordi Sànchez té clar com eixamplar la majoria sobiranista

El president de l’Assemblea, Jordi Sànchez, ha insistit a una entrevista a Catalunya Ràdio en la necessitat d’eixamplar la majoria sobiranista i s’ha mostrat determinat a fer-ho amb dos eixos: d’una banda, treballant per consolidar el full de ruta del nucli de partits netament independentistes, i de l’altra apropant aquest bloc de formacions amb els qui no ho tenen tan clar però sí que estan convençuts de la necessitat d’engegar un procés constituent pel dret a decidir i l’estat propi. 

Redacció
Redacció 06/06/2015

Les negociacions pel full de ruta s'obriran la setmana del 15 de juny

En altres paraules, per una banda Jordi Sànchez vol acabar de bastir un full de ruta conjunt entre CDC, ERC i CUP, intentar-lo eixamplar i assegurar que sumin 68 escons, ja que està convençut que “hi ha una majoria” de suport a aquestes formacions. Per aconseguir un full de ruta sòlid, les negociacions començaran, creu, la setmana del 15 de juny, just després que es constitueixin els ajuntaments el cap de setmana vinent.

“A Barcelona hi ha 21 regidors independentistes”

D’altra banda, Sànchez buscarà una actitud més receptiva al full de ruta, encara que no s’hi adhereixin abans del 27-S, dels que preveuen altres escenaris, no només la independència, però que volen un procés constituent. És a dir, ICV, Procés Constituent, Podem i Guanyem. Diu que “l’ANC treballarà amb aquest objectiu perquè forma part del seu ADN”. Es tracta de tornar a crear una mínima unitat per, com a mínim, arribar a fer un procés constituent per poder després decidir sobre la independència. De fet, ha volgut advertir que els dos blocs no estan tan lluny, ja que per exemple hi ha independentistes entre els 11 edils electes de Barcelona en Comú. “A Barcelona hi ha 21 regidors independentistes”, ha afirmat.

“La pregunta d'Unió és una llàstima”

Sobre la pregunta d’Unió, no s’ha volgut mullar en excés, però sí que ha dit que “és complexa, no sé si s’hauria aprovat en una facultat de comunicació”. A més, s’ha mostrat decebut perquè “és una llàstima perquè es perd una oportunitat” per saber què pensa la militància sobre la independència i per ajudar la direcció de la formació a decidir qui camí vol agafar. El màxim dirigent de l’Assemblea ha assegurat que no està clar com interpretaran els militants la consulta i que en tot cas el comitè de govern haurà de dirimir què volen dir els resultats.