Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Jordi Sànchez para els peus a Liz Castro

Després que l’escriptora i col·laboradora de Vilaweb, Liz Castro, hagi assegurat a través del seu compte de Twitter que l’exvicepresident de l’ANC Jaume Marfany la va pressionar perquè fes un pas al costat i cedís la presidència de l’entitat a Jordi Sànchez, tot i ser la candidata més votada per les bases, el president de l’ANC, Jordi Sànchez,  ha negat categòricament la denuncia de Castro. Sáchez ha recordat des del programa .Cat de TV3 que certament Castro va ser la candidata més votada per les bases de l'ANC, però que els estatuts de l’entitat determinen que és el secretariat nacional de l’entitat qui decideix la presidència i que en aquesta votació ell va sortit escollit en primera volta per una majoria qualificada. 

Redacció
Redacció 01/04/2016

Sànchez va guanyar la presidencia de l'ANC per majoria qualificada, tal com marquen els estatuts de l'entitat

Cal recordar que el maig de 2015  el secretariat nacional de l’ANC es va decantar a Cardona perquè el nou president de l’entitat fos Jordi Sànchez. Castro, que va mantenir la candidatura a la presidència de l’ANC, va rebre 24 vots del secretariat enfront dels 50 vots de Sànchez. En aquell moment, Castro va entomar la derrota felicitant els guanyadors via Twitter. 

Una notícia de Vilaweb desencadena la picabaralla

L’origen de la picabaralla a través de les xarxes socials és una piulada de l'exvicepresident de l'ANC, Jaume Marfany, assegurant que “ja ha començat la batalla per controlar políticament l’ANC”, fent referència a una notícia de Vilaweb que apunta que un sector de l’entitat vol que Antonio Baños encapçali una candidatura per liderar l’entitat. Marfany ha qualificat la notícia de globus sonda, fet que ha propiciat la reacció de la col·laboradora de Vilaweb, Liz Castro.

 “Fa gairebé un any que tu em vas dir que no em presentés a presidenta, malgrat ser la més votada, per preservar la unitat”, assegurat Castro. Marfany li respon que li va donar la seva opinió quan ella li va demanar i referma que Sánchez era la persona “més adequada”. Una afirmació que ha replicat l’escriptora de manera contundent: “Jaume, això senzillament no és cert. Tu em vas trucar i tu em vas pressionar solet”, assegura.

Marfany ha tancat la picabaralla: “Demano disculpes…  No hauria d'haver entrat en una disputa sobre L'ANC per twitter.  La gent no s'ho mereix”
 

Relacionats