Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Jordi Pujol troba “penosa” la campanya de PP i PSOE i demana que Catalunya “no es deixi trepitjar”

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha qualificat la campanya electoral que estan duent a terme els dos principals partits que opten al govern de l’Estat, el PP i el PSOE, de ‘penosa’ i d”infantil’, fent referència al ‘baix to’ que està adquirint. Així, ha dit que ‘s’estan dedicant a lluitar per veure qui rebaixa més els impostos i qui dóna més ajudes’. En aquest sentit, l’expresident s’ha preguntat que ‘si tants diners sobren, perquè el govern no ha invertit en Catalunya el que havia d’invertir’. Pujol ha demanat als catalans que ‘no es deixin trepitjar’ i que amb el seu vot castiguin aquests dos partits, un (PSOE) ‘per enganyar-nos’ i l’altre (PP) per ‘calumniar-nos’. Totes aquestes declaracions, les ha fet a títol personal abans de la conferència que ha ofert aquest dimecres al vespre a Lleida sota el títol ‘Perspectives de Futur. El rol de l’empresari a Catalunya’.

Redacció
Redacció 31/01/2008

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha visitat aquest dijous Lleida per oferir un sopar-coloqui a la Fonda del Nastasi de Lleida titulada ‘Perspectives de Futur. El rol de l’empresari a Catalunya’. Aquest acte estava organitzat per l’Empresa Familiar de Lleida amb la col·laboració de la Cambra de Comerç.

Abans de la conferència, Pujol ha parlat ‘a títol personal’, ha repetit diverses vegades, sobre les properes eleccions generals. L’expresident ha reiterat en diverses ocasions que en aquestes eleccions el que es juguen els catalans és demostrar ‘si Catalunya és capaç de fer-se respectar’. En aquest sentit, Pujol ha animat els catalans a castigar tant el PP com el PSOE, el primer ‘per calumniar-nos’ i el segon ‘per enganyar-nos amb falses promeses’ i ha afegit que si qualsevol d’aquests dos partits aconsegueix a Catalunya millors resultats que en les passades eleccions ‘significaria que ens hem deixat trepitjar’ i per tant ‘serà una derrota de país’. Per aquest motiu, ha dit, els catalans han de votar aquell partit que es preocupi per Catalunya i ‘aquest és Convergència i Unió’.

Pel que fa a la campanya electoral, Pujol la considera ‘penosa’. L’expresident s’ha referit a la rebaixa anunciada pel president José Luís Rodríguez Zapatero de 400 euros o la ‘lluita de qui donarà més ajudes per promoure la natalitat’. En aquest sentit, Pujol ha criticat que ‘si tants diners sobren, perquè el govern no ha invertit en Catalunya el que havia d’invertir’.

Pel que fa a la publicació de les balances fiscals impulsada pel PP, en concret per, Manuel Pizarro, tal com havia demanat Convergència i Unió, Pujol ha negat que aquest gest serveixi perquè CiU doni el seu suport als populars. L’expresident ha dit que el PP ‘ha fet tantes campanyes de desprestigi cap a Catalunya i ha promulgat tanta hostilitat’ que creu que ‘la possibilitat que CiU doni el seu suport al PP no existeix’.