Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Jordi Pujol i Pasqual Maragall signen una carta d’ACPV en favor de la pluralitat informativa

Demà dijous 18 d’octubre presentarà la campanya per tal d’evitar el tacnament de TV3 al País Valencià. Entre altres accions, ACPV aprofitarà la compareixença per presentar la carta signada pels expresidents de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Pasqual Maragall, i els abats de Montserrat i Poblet, Josep M. Soler i Josep Alegre, on donen suport a ACPV en la seva campanya per la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa al País Valencià.

Redacció
Redacció 17/10/2007

Davant l’amenaça de la Generalitat Valenciana de tancar arbitràriament les emissions dels diferents canals de Televisió de Catalunya al País Valencià i la forta sanció econòmica imposada a ACPV per haver garantit durant més de vint anys aquestes emissions, l’entitat valenciana ha enllestit una ambiciosa campanya de mobilitzacions i adhesions en favor de la llibertat d’expressió i la pluralitat informativa per tal d’impedir aquest tancament.

Per explicar les característiques i els objectius immediats de la campanya, aquesta es presentarà en roda de premsa demà dijous. ACPV aprofitarà la compareixença per presentar l’obra original classificada cedida per Antoni Tàpies i que, en el marc de la campanya, es reproduirà per posar a la venda per tal d’oferir a la societat civil la possibilitat de col·laborar en el pagament de la multa de 300.000€ imposada pel Consell.

La multa

Després que el passat 10 de setembre el govern valencià notificara la desestimació del recurs de ACPV contra la resolució del mateix govern valencià que ens sanciona arbitràriament a pagar 300.000 € i ens insta al cessament de les emissions de TV3, ara (i després de no haver tancat el repetidors), la Generalitat Valenciana llançà un ultimàtum i augmentà la seva pressió contra ACPV.