Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Jordi Pujol: ‘Fa molt temps que el govern espanyol ens pren el pèl’

|

- Publicitat -

En una entrevista a El món a RAC1 Pujol ha afirmat que en general, la gent està bastant absent de la política i ha afegit que ‘aquí més perquè hi ha aquesta mena de desorientació, de falta de confiança’.

Sobre el País Basc Pujol ha dit que el fet que l’esquerra abertzale no es presenti a les eleccions podria fer que la gent votés partits nacionalistes, com ara Aralar o Eusko Alkartasuna, o el PNB. ‘Una part d’aquests vots aniran als nacionalistes i uns altres es quedaran a l’abstenció’, ha dit.

Publicitat

Quant a les eleccions gallegues Pujol ha explicat que no creu que hi hagi un govern PP-PSE, a Galícia. ‘Suposo que tornarà a guanyar el PP, però la suma del PSG i el BNG serà prou per fer coalició’, ha dit. Pujol ha explicat que ell no va intervenir en la decisió de canviar el cap de llista a les europees. ‘Em van demanar que suggerís dos noms i un d’ells era en Tremosa’, ha explicat. ‘El debat ha de ser europeista i en el cas de CiU ho ha de ser, hem de subratllar aquest to europeista, però ens hem de defensar també molt’, ha afegit.

Pujol ha dit que ‘ens estan prenent el pèl, ja fa molt de temps’. ‘Una de les coses de la política espanyola d’aquest últim temps és que ens han perdut el respecte, ells no poden anar prometent a tort i a dret i després no fer res, això no és un govern seriós’, ha afegit. Per Pujol cal trobar ‘un programa, un projecte de país, una visió de país’. Saber ‘a quin nivell volem posar Catalunya i qui és capaç de fer sentir això amb emoció’. L’expresident ha dit que ‘no és cap crítica contra ningú; el que s’ha de plantejar és que una força política nacionalista -que sigui capaç de posar el fet català com a fonamental, amb una actitud col·laboradora amb Espanya i amb Europa- ha de ser més forta perquè no se la pugui deixar de banda’.

Respecte la crisi Pujol ha dit que ‘tots plegats ens hem cregut que érem els reis del mambo, el nou-ric no crea riquesa, la gasta’. Pujol s’ha mostrat partidari de la reforma escolar que ha plantejat Maragall i ha dit que ‘és molt important que tiri endavant’. ‘S’acosta al que CiU havia defensat sempre i no havia pogut fer perquè teníem l’oposició de molta gent’, ha afegit. ‘Ara, una bona part dels que s’hi oposaven, uns quants del partit socialista, volen això’, ha dit Pujol. Amb tot ha dit que no calia plantejar ara la reforma del calendari escolar. ‘Fer-ho ara, amb el debat de la nova llei, potser acaba de complicar les coses’, ha acabat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut