Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Jordi Cañas guanya les primàries de Ciutadans a Barcelona amb el 61,1% dels vots

El diputat i portaveu de Ciutadans (C’s), Jordi Cañas, ha guanyat aquest dissabte les eleccions primàries de la formació a Barcelona després d’imposar-se amb claredat al militant Mario Ruiz. Cañas serà l’alcaldable de C’s a la capital catalana després d’aconseguir el 61,1% dels vots davant del 30,5% dels sufragis que ha sumat Ruiz. Segons informa Ciutadans en un comunicat, hi ha hagut un 8% de vots nuls. El número dos de la llista de C’s serà Carlos Carrizos, el número 3, Nito Fontcuberta; la número 4, Esperanza Molino; i la número 5, Pilar Fuente. ‘Ara és l’hora de treballar perquè la veu de Ciutadans arribi a l’Ajuntament de Barcelona’, ha afirmat Cañas a l’ACN, just després del recompte de vots.

Redacció
Redacció 06/03/2011

‘Agraeixo als militants aquesta responsabilitat i intentaré treballar per consolidar el partit i aconseguir el repte del 5% dels vots per entrar al consistori’, ha continuat el flamant alcaldable de C’s. ‘Amb il·lusió sortirem al carrer per transmetre als barcelonins les nostres propostes per a la capital catalana’, ha insistit Cañas, que demana trencar el ‘fals binomi’ d’Hereu i Trias com únics candidats amb opcions de governar la capital catalana. ‘Es tracta d’una ciutat molt plural i creiem que hi ha molts barcelonins que estan farts d’una forma d’entendre la ciutat i de la política de l’Ajuntament’, ha assenyalat el candidat de Ciutadans.

‘Si assolim el repte de superar el 5% dels sufragis, podem ser una força decisiva en el proper consistori, que serà molt obert i amb cap tipus de lideratge exclusiu’, ha pronosticat Cañas, que afirma que C’s ‘podrà aportar la seva feina i la voluntat d’arribar a acords per millorar una mala política municipal’. ‘De fet, una de les nostres idees és que l’Ajuntament està al servei dels ciutadans i no els ciutadans al servei de l’Ajuntament’, ha recordat l’alcaldable de C’s.

Jordi Cañas (Barcelona, 1969) és llicenciat en Geografia i Història, i afiliat a Ciutadans (C’s) des de la seva fundació. Diputat al Parlament, actualment és secretari de Comunicació i portaveu de Ciutadans. La candidatura de Barcelona es completa amb l’advocat Carlos Carrizosa (Barcelona, 1964); Nito Fontcuberta (Barcelona, 1956), secretari de Relacions Institucionals de C’s; Esperanza Molino (Barcelona, 1955), coordinadora de l’Agrupació de Gràcia; i Pilar Fuente (Madrid, 1965), militant de l’Agrupació de l’Eixample.