Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1101
La República

Jordi Cañas es postula per ser el cap de llista de Ciutadans a les municipals de Barcelona

El portaveu de Ciutadans (C’s), Jordi Cañas, podria convertir-se en el candidat de la formació unionista a les municipals de Barcelona després que la candidata que van presentar al 2007, Esperanza García, hagi fitxat pel PP. Cañas s’ha mostrat disposat a presentar la seva candidatura a les eleccions primàries del partit en les quals es podria enfrontar amb Mario Ruiz, que va ocupar el número quatre a la llista al Parlament, justament per darrere de Cañas. En qualsevol dels casos C’s s’enfrontarà de nou al repte d’aconseguir un 5% dels vots, el mínim per aconseguir representació al consistori.

Redacció
Redacció 25/02/2011

Cañas ha confirmat en declaracions a La Voz de Barcelona la seva predisposició per aconseguir aquest objectiu després que al 2007 el partit va aconseguir només un 3,88% de vots i a les eleccions al Parlament un 4,08% a la ciutat de Barcelona. Tot i això, els estatuts del partit consideren incompatibles el càrrec de diputat i el de regidor, en cas que Cañas fos candidat i aconseguís entrar al consistori hauria de renunciar al seu escó o bé s’haurien de reformar els estatuts del partit.

Els candidats tenen temps fins aquest divendres a les vuit del vespre per presentar els avals necessaris per convertir-se en precandidats. Les primàries se celebraran el 5 de març.