Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Jordi Borràs deixa retratada la postveritat de la caverna amb un brillant tuit

El fotoperiodista Jordi Borràs va escriure ahir un tuit que ja ha esdevingut viral. En la publicació de menys de 140 caràcters, el fotògraf ha dilapidat tota l'estratègia tant malintencionada com maldestre de la caverna per intentar tacar l'independentisme vinculant-ho als terroristes que van atemptar a Barcelona i Cambrils.  

Redacció
Redacció 24/08/2017
Diversos mitjans espanyols s'havien fet ressò de la manipulació que havia dut a terme el diari La Gaceta on, tergiversant les paraules de la mare d'un dels terroristes fetes a un diari italià, assegurava que Younes era voluntari de l'ANC i que volia col·laborar de cara el referèndum de l'1 d'octubre.
 
L'ANC va desmentir ben ràpidament aquestes informacions de manera categòrica i, aviat, els mitjans van anar rectificant. El mal, però, la intoxicació, ja s'havia fet.
 
És en aquest context que Jordi Borràs escriu: “La postveritat més barroera d'aquests dies és argumentar que algú que es volia immolar a l'agost havia de ser voluntari (?) aquest octubre”. Tan encertada és la reflexió com la viralitat que ha tingut, amb prop de 900 RTs.